Pita od piletine

Kuharica
Pita od piletine
Vrijeme pripremanja: 20 minuta Vrijeme pečenja: 30 minuta

Vrijeme pripremanja: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta

Sastojci:
·    Oko 200 gr pilećeg filea
·    1/2 glavice luka
·    1/2 struka prase
·    3 češnja bijelog luka
·    1 mrkva
·    1 tikvica
·    2 kašike senfa
·    2 kašike pavlake
·    1 kašika gustina
·    Temeljac za podlijevanje
·    1 pakovanje lisnatog tijesta
Priprema:
1.    Prodinstati na ulju sjeckani luk, prasu i mrkvu, dodati sitno isjeckanu piletinu, podlijevati temeljcem, dodati narendanu i ocijeđenu tikvicu i senf. Kasnije, pred kraj kuhanja dodati razmućeni gustin kako fil ne bi bio previše rijedak i dodati pavlaku. Začiniti po želji i izmiješati.
2.    Razviti lisnato tijesto na pravougaonik, pa staviti fil na obje strane i preklopiti tijesto prema sredini. Ponoviti isto i sa drugim tijestom.
3.    Pitu probosti viljuškom, premazati žumancetom i po želji posuti sjemenkama lana, suncokreta, susama.
4.    Peći 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180°C.
5.    Poslužiti toplo ili hladno uz salatu.

 

 

 

 

Ne propustite