Kad sudbina uplete prste: Evo šta su poznati glumci radili prije slave!

Praktična žena
Kad sudbina uplete prste: Evo šta su poznati glumci radili prije slave!
Prije nego što su se proslavili, brojni poznati bili su “obični ljudi” s raznim zanimanjima i poslovima, pa tako i ovi holivudski glumci.

Prije nego što su se proslavili, brojni poznati bili su “obični ljudi” s raznim zanimanjima i poslovima, pa tako i ovi holivudski glumci.

JASON STATHAM

jason-statham

Prije nego što se upustio u glumačke vode, na londonskim ulicama prodavao je parfeme i nakit, a agent ga je uočio sasvim slučajno.

 

MARYLIN MONROE

marylin

Prije glumačke karijere, ova čuvena glumica je radila u vojnoj fabrici. Spletom sretnih okolnosti u fabriku je došao fotograf koji je radio publikaciju o ratnoj industriji i, naravno, zapala mu je za oko.

Njena slika je završila na naslovnoj strani, a osim na filmu, Marylin je bila poznata i kao ljubavnica mnogih utjecajnih ljudi, piše Blic.

 

JOHNNY DEPP

depp

Na nagovor prijatelja Depp je otišao na audiciju i postao jedan od najpoznatijih glumaca.

Zahvaljujući prijatelju, on je otišao na audiciju za ulogu maskiranog ružnog domara koji ubija djecu u snovima. Međutim, režiser Wes Craven je uočio njegov potencijal i pitao ga da glumi žrtvu jer je previše lijep za masku. A u pitanju je bio film 'Strava u ulici brijestova'.

 

EVANGELINA LILLY

lilly

Prije glumačke karijere Evangelina je radila kao stjuardesa, a nju često navode kao jedan od glavnih razloga zbog kojih je serija "Izgubljeni" doživjela veliki uspjeh. Sasvim slučajno ju je zapazio agent agencije "Ford Modeling" dok je prolazila ulicom jednog grada u Kanadi.

 

PAMELA ANDERSON

pamela

Nakon njenog pojavljivanja na jednoj fudbalskoj utakmici, na kojoj je bila veoma zapažena, jedan pivski brend ju je angažovao za reklamu.
 
A nakon toga je uslijedilo slikanje za "Playboy" magazin.

 

MEL GIBSON

mel-gibson

Melu Gibsonu je uloga u kultnom "Pobješnjelom maxu" ponuđena nakon tuče u jednom baru.
 
Tvorci filma su mu ponudili da glumi jednu sporednu ulogu, jer su im se dopale modrice koje je imao na licu, a koje je zadobio u tuči večer prije.
 
Dobio je glavnu ulogu!


 
HARRISON FORD

ford

Mladi stolar sa jednom ulogom iza sebe na nagovor prijatelja otišao je na audiciju za sada čuveni serijal “Ratovi zvijezda”.
 
Ipak, George Lucas ga na početku nije želio, ali je Ford ostao na setu kao stolar.
 
Na kraju je ipak zapao za oko režiseru i postao Han Solo.


 
CHARLIZE THERON

charlize

Iako je željela da bude balerina, nakon što je povrijedila koljeno u očaju je otišla u Los Angeles kako bi pokušala u glumačkim vodama. Nije joj išlo sve dok se nije posvađala s jednim bankarskim službenikom, a tada ju je uočio menadžer Jon Crosby koji je bio u blizini.

Nakon nekoliko mjeseci dobila je ulogu u filmu 'Djeca kukuruza 3'.

Ne propustite