RIJEČI KOJE SU IH KOŠTALE: Sud kaznio muškarca i njegovu svastiku zbog vrijeđanja na Facebooku

Kiosk
RIJEČI KOJE SU IH KOŠTALE: Sud kaznio muškarca i njegovu svastiku zbog vrijeđanja na Facebooku
.

Prilikom odmjeravanja visine kazne sud je na strani okrivljenika kao olakšavajuće okolnosti cijenio dosadašnju neosuđivanost, a otežavajućih okolnosti nije našao

Prekršajni sud u Zadru kaznio je muškarca I.O. (40) i sestru njegove supruge M.M. (27) jer su se na Facebooku međusobno vrijeđali i nazivali pogrdnim imenima.

Kažnjeni su novčanim kaznama od 1.050 kuna jer su se 6. i 7. kolovoza 2017. međusobno vrijeđali preko Messengera na Facebooku, i to na temelju Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Prvookrivljeni Šibenčanin omalovažavao je svastiku riječima: “glupačo”, “pogledaj se u ogledalo da vidiš tko je retardiran”, “kurvo retardirana pogledaj se u ogledalu”, “spolne bolesti su kod tebe ti se je**š sa babama nađi k… pa se dobro izj**i”; dok mu je Splićanka uzvratila riječima: “koji si ti kreten vidimo se kolega uskoro i pozdravi tu retardiranu kurvu”, “ajde očalinko napuši se k…”, “vidi se da je retardirana”, “poruči mladoj da se vidimo za 10 dana i neće se dobro provesti”, poručila im je na društvenoj mreži.

Iz preslika dopisivanja, sud je utvrdio da je vidljivo da su se oboje vrijeđali te se međusobno nazivali pogrdnim imenima, čime su se ostvarila sva bitna obilježja prekršaja. Stoga su proglašeni krivima, a njihovo je ponašanje sankcionirao u skladu sa zakonom, javlja Slobodna Dalmacija.

Ne propustite