ŽELJELA JE DA IMA NAJŠIRE KUKOVE, iako je to može ubiti: Evo zašto to hoće

Kiosk
ŽELJELA JE DA IMA NAJŠIRE KUKOVE, iako je to može ubiti: Evo zašto to hoće
.

Obim kukova Džo Vesli iznosi 241 centimetar i ne planira da stane dok ih ne proširi za još 10 centimetara – kako bi oborila rekord.

Iako još nije dostigla željeni obim, Vesli ima obožavaoce širom svijeta.

Najveći fanovi dobijaju priliku da je upoznaju.

“Moji kukovi me čine jedinstvenom” , priča Bobi.

Prije 6 godina joj je dijagnostifikovan poremećaj tiroidne žlijzde.

Ipak, stručnjaci tvrde da predstavlja “bombu koja svakog trenutka može eksplodirati” i da je njen trenutni životni stil može odvesti u smrt.

Uprkos ovom upozorenju, Bobi Džo kaže da je njen cilj kruna za najšire kukove.

kukovi1

Da li se sjećate “ubice od pola tone“? Smršala je 380 kilograma i OVAKO ONA DANAS IZGLEDA!

 

Mayra Rosales (36) je za pet godina uspjela da sa kilaže od 470 dođe do 90 kilograma. Nakon ove zaista velike pobjede Mayra se nije vratila na stari način života, te i danas ovako izgleda.

2-11

Ono što je u njenom životu bila prelomna tačka, jeste suđenje 2011. godine, na kojem se oslobodila optužbi da je “grotesknim tijelom nagnječila i ubila dvogodišnjeg rođaka Elisea“.

Naime, njena sestra (Edvardova majka) je priznala da je zlostavljala dijete i izdržava petnaestogodišnju zatvorsku kaznu.

Strašan događaj dogodio se 2008. godine, kad je Mayra i dospjela u žižu svjetske javnosti, te prozvana `ubicom od pola tone`.

majea

Ja sam sebe otpisala, pa sam željela da pomognem sestri. Zato sam priznala zločin iako sam znala da nisam kriva. Znala sam da moja sestra zlostavlja dijete, derala se na njega, tukla ga je. Sud je ipak bio na strani pravde- ispričala je ona.

Mislila sam da umirem. Sve prije ovoga nije bio život i ja tek sada otkrivam neke stvari. Učim da se krećem, da radim neke obične stvari kao što odlazak u prodavnicu. Navikavam se na svoje novo tijelo. Sada mogu mnoge stvari – navodi Mayra koja je postigla neviđeni uspjeh u mršavljenju zahvaljujući brojnim operacijama, treninzima, promjenom režima ishrane, ali i napornim psihološkim seansama.

ZAJEDNO IMAJU VIŠE OD POLA TONE: ‘Samo ležimo, sami ne možemo ništa’!

Lee (42) i Rena (39) žele se podvrgnuti operaciji podvezivanja želuca kako bi smršavjeli i, kako se nadaju, početi ‘normalan’ život. Toliko su pretili da više uopće ne mogu brinuti o sebi.

Par iz Missourija, koji zajedno teži 568 kilograma, upoznao se u klinici za gubitak viška kilograma prije 11 godina i od tada zajedno rade ono u čemu najviše uživaju – jedu.

Lee (42) i Rena (39) žele se podvrgnuti operaciji podvezivanja želuca kako bi smršavjeli i, kako se nadaju, početi ‘normalan’ život. Toliko su pretili da više uopće ne mogu brinuti o sebi pa ih svakodnevno obilazi Leejeva sestra Cassie i pomaže im. Priznaju da bez nje vjerojatno ne bi preživljavali, prenosi 24sata.hr.

Lee, koji teži nevjerojatnih 323 kilograma i Rena, teška 245 kilograma, pojavit će se u TLC-jevoj reality seriji koja je s emitiranjem počela u utorak.

Iz klinike u kojoj su se upoznali morali su otići jer su prekršili jedno od najbitnijih pravila – ušli su u vezu.

- Nismo se smjeli niti držati za ruke. Odlučili smo da želimo biti zajedno i da želimo vezu. Voljeli smo se, volimo se još i danas i već smo 11 godina zajedno – kaže Rena koja je u počecima mogla brinuti za Leeja, ali kako se i ona još udebljala, više ne može brinuti ni za sebe.

Planiraju posjetiti krirurga u Teksasu kako bi ih operirao i promijenio im život.

OVO SU NAJDEBLJI EVROPLJANI: Saznajte gdje je BiH! 

 

Višak kilograma i gojaznost za posljedicu imaju čitav niz poteškoća sa zdravljem i ozbiljnih oboljenja. Na primjer, prekomjerna težina uzrokuje poteškoće s organima za kretanje, prvenstveno zglobovima, te poremećaje u funkcionisanju srca i krvotoka, dok debljina povećava rizik za dobivanje, ali i uzrokuje šećernu bolest tipa II, žučne kamence, moždani udar i srčani infarkt. 

Sve je veći broj gojaznih osoba, a najnoviji podaci Svjetske zdravstvene organizacije za 2015. godinu, pokazuju koliko odraslih, starijih od 18. godina, ima dijagnozu gojaznosti u Evropi.

Kao što možete vidjeti na mapi, sa 17, 9 % BiH se nalazi na zavidnom drugom mjestu, odmah iza 'mršave' Moldavije, u kojoj ima manje od 15% debeljuca.

gojaznost002

Što se zemalja iz regiona tiče, sa 19.6 % gojaznih, stanje u Srbiji i nije tako alarmantno, Hrvati i Slovenci bi trebalo da se zabrinu, jer četvrtina gojaznog stanovništva već predstavlja ozbiljan razlog za zabrinutost. Ako tako nastave, stići će rekordere Veliku Britaniju i Tursku.

Što se spolova tiče, pogledajte statistiku i sa ovog aspekta. Roze područja na mapi predstavljaju oblasti u kojoj je više gojaznih žena, a plava da su debeljuce mahom muškarci.

gojaznost002

Ne propustite