SAVJETI

5 načina kako se možete pripremiti za vašu narednu duhovnu avanturu

Objavljeno:15.01.2018 - 20:54
A A A Times Arial

Da li je vaša budućnost duhovna avantura?

Kako vam budućnost izgleda? Sa promjenama koje dolaze prema vama u sve većoj brzini, da li se ponekad osjećate kao da stojite na pijesku? Ili, možda, na velikom brodu koji se vrti u turbulentnoj rijeci? Da li su potapanje i vrtlog osjećanja dio vožnje? Da li se podrazumijeva da se osjećate izmoreno i strašno ili je to osjetljivo i uzbudljivo? Zapravo, izbor je na vama! U vašim rukama je kako ćete se nositi sa brzom promjenom budućnosti. Hoćeš li dopustiti da potenete sa strahom ili porastete uz ljubav? Kao fizičko i duhovno biće, već ste programirani da učite i rastete. Baš kao što su vaše tijelo i um sazrijevali tokom vremena, vaš duh traži načine da se proširi, da se približi svjetlosti, razvije više razumijevanja i svjesnosti. Vaš duh traži da održi taj spoljašnji i na gore pokret, napredovanje u znanju, da povećate svoje blagostanje, svoju sreću i svoju moć da pomognete i doprinesete. 

evan-kirby-101570

Rast je dobar osjećaj i šalje odjek nade i mogućnosti u svijet oko vas. 

Uzbuđenje i radost koju osjećate kada se bavite duhovnim rastom je sasvim prirodno. Kada radite na proširivanju vaše svijesti, uspostavljanju ravnoteže, doživljaju većeg mira, podizanja svijesti i povezivanja s Božanskim, vi zapravo pomažete svim ostalim stvorenjima na planeti da to učine isto. Kako se susrećete sa životnim izazovima je važno - sa svim mislima i emocijama koje imate, šaljete talas energije koji se nalazi u tkivu čovječje svijesti. Prihvatajući rast i suočavanje sa promjenama sa najboljim samopouzdanjem, vi doprinosite dobrobiti svih.

Evo 5 načina kako možete da se pripremite da biste dočekali sve duhovne avanture sa hrabrošću i radošću:

1. Izgradite svoju praksu meditacije

Prvi korak je uvijek da otvorite i ojačate svoj kanal za izvor. Priprema puta za rast i promjene započinje ovom univerzalnom praksom kako biste umirili um; mirni, čisto i osvježeno tijelo; i napravite vezu sa beskonačnim izvorima svih informacija, ljubavi i svjetlosti.

daniel-mingook-kim-139409

Meditirajte da biste poboljšali svoju sposobnost da usredotočite svoju svjesnost. Izgradnja vaše sposobnosti da se povežete sa Božanskim će vam pomoći da upijete i razumijete znanje koje dobijate. Naučite meditirati sa iskusnim učiteljem i izgradite praksu koja će ostati s vama i podržati sve vaše buduće napore.

2. Otkrijte ko ste

Da li ćete biti spremni da se suočite sa budućnosti sa balansiranim i osvijetljenim sobom? Počnite iz srca stvari. Ispitajte sebe da vidite da li znate ko ste stvarno i šta zaista želite. Koja su vaša uvjerenja i vrijednosti? Vaše nade i strahovi? Šta volite da radite i koga volite?

yingchou-han-241463

Zbog toga što ste jedinstveno biće, postoji puno znanja o vama, koje samo vi možete otkriti, puno posla koje jedino vi možete uraditi. Započnite program samostalnog studiranja koji se pokazao korisnim. Budite otvoreni i spremni prihvatiti ono što naučite o sebi. Vaša spremnost da primate informacije i da napravite mir sa svim aspektima svog bića će vam pomoći da iskoristite ovo novo znanje da biste pomjerili svoj život prema harmoniji i radosti.

3. Prigrlite molitvu

U istraživanju i praksi molitve naći ćete svijet ljekovitih informacija. Ono što je zajedničko za svaku kulturu i svaki narod, jeste da je molitva pridruživanje svjetlosti, Izvoru, Bogu ili bilo čemu drugom što ima energiju bezuslovne ljubavi.

austin-ban-14620

Oblici molitve uključuju kontemplaciju, afirmaciju, muziku, umjetnost, biti u prirodi i fizičke aktivnosti kao što su ples i joga - sve se to koristi za povezivanje sa Božanskim. Probajte neke nove molitve. Koristite afirmacije da proglasite prelazak u svoje više kvalitete. "Ja sam sposoban da ozdravim." "Ja sam instrument mira i ljubavi." Takođe se možete povezati sa Božanskim putem kreativnih aktivnosti koje volite uz traženje da budete kanal za božansko svjetlo dok radite. 

4. Zapišite svoju istinu u svom dnevniku

Održavanje dnevnog lista vaših misli i osjećanja može podržati vaš duhovni razvoj na više načina. Ako još niste pisali dnevnik, otkrićete izvanrednu priliku da se izrazite, istražite svoja osjećanja, budite autentični i ispričate istinu u sigurnom i privatnom okruženju.

practice-journaling-1

Potrebna je praksa za iskopavanje vaših iskustava i za iskazivanje autenitčnog sebe otvoreno i iskreno. Kada naučite da budete iskreni na stranicama svog časopisa, naučit ćete da budete iskreni i u stvarnom svijetu. Uđite u novi nivo samosvijesti i samopouzdanja, otvarajući vrata budućim dostignućima.

5. Pridružite se grupi prijatelja sličnih razmišljanja i interesa

Ići na časove ili radionice sa drugima koji traže duhovni razvoj može biti vrhunsko iskustvo u učenju. Kada vidite šta drugi rade na postizanju i težnji da razumiju to vam može pomoći da postanete svjesni svojih darova i zamislite načine kako da ih razvijete. Možete otkriti istinite mogućnosti sopstvene budućnosti samo gledajući primjere drugih ljudi i povezivanjem s drugima u duhovnim postupcima poput meditacije i molitve.

Kada razvijete poštovanje prema sebi i drugima koji sada doživljavaju život na fizičkom planu, vaš kapacitet za rasta i služenja drugima se proširuje. Sva duhovna bića koja imaju ljudsko iskustvo se suočavaju sa sličnim izazovima. Kada radite zajedno na duhovnom rastu to vam omogućuje da izađete u susret tim izazovima sa ljubavlju, radošću i dubokim osjećajem jedinstva.

friends-enjoying-dinner

Da li ćete biti spremni da se sretnete sa budućnosti otvorenim srcem, otvorenim umom i radosti sa znanjem da se pred vama nalaze mnoge avanture? Počnite da koristite svoje duhovne resurse da se odmaknete od straha i uputite se prema ljubavi već danas.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!