Kako zaraditi novac popunjavanjem anketa

Biznis
Kako zaraditi novac popunjavanjem anketa
.

U zadnjih nekoliko godina dobili smo oko 100 e-mailova u kojima nas pitate šta mislimo o legitimnim stranicama za anketiranje.

Pa, istina je .... da nam to i nije baš omiljeni način zarađivanja novca.

Jako je dosadno popunjavati online forme često od strane anketnih komanija, i to za samo 7 do 8 $ na sat. Ali, je lako. Ako ste zainteresovani za zaradu putem popunjavanja anketa od kuće, napravili smo listu naših omiljenih. Može biti malo gubitak vremena, ali naša preporuka je da se odmah prijavite na sve stranice za anketiranje sa ove liste. I to je zato što će svaka stranica vjerovatno tek biti u mogućnosti da plati jednu ili dvije ankete mjesečno. Dakle, ako želite da napravite bilo kakav pravi novac - morate biti član mnogih panela.

Ovaj posao možete raditi dok gledate TV - i ako ste u mogućnosti da popunite sve ankete za koje se kvalifikujete, mogli biste zaraditi više od 250 $ mjesečno.

Sve u svemu, ovo su najbolji istraživački sajtovi.

1. Survey Junkie

screen-shot-2018-01-09-at-9-28-09-am-1024x482

Survey Junkie ima čist izgled koji vas drži motivisanim da popunite onoliko anketa koliko hoćete. Ankete se relativno brzo završe i nagrade vas sa bodovima. Jednom kada zaradite 1.000 bodova - ili $ 10 - možete to podići. Neke ankete nude do 300 poena.

 

2. Ipsos i-Say

ipsos-isay-i-say-screenshot

Možda ćete prepoznati ime Ipsos Panel-a, jer je to ista kompanija koja vrši većinu političkih anketiranja tokom izbora. Takođe ima aplikaciju za istraživanje koja se zove i-Say koja vam plati za vaše mišljenje.

Neke vrhunske ankete mogu platiti do 95 dolara, ali one su rijetke i mogu biti baš duge i zamorne.Većina anketa plaća dolar ili dva i traju samo 10 do 15 minuta. Takođe, i-Say vas nagrađuje bodovima koje možete iskoristiti za gotovinu preko PayPal-a ili poklon-kartica za Amazon, iTunes i druge. (Na primjer, možete iskoristiti 1.000 poena za depozit od 10 $ za PayPal). Prijavite se za Ipsos ovdje.

 

3. Inbox dollars

inboxdollars-1024x612

I prije smo pisali o Inbox dollars jer je naš osnivač lahko zaradio neki novac kada se prijavio na ovu stranicu. Kod njih možete naći kratke dnevne ankete. Ako popunite sve ankete svaki dan možete zaraditi 730 $ godišnje. Nije loše. 

Ovdje se možete prijaviti.  

 

4. Point Club

Point Club je izvanredan zato što ćete zasigurno dobiti poene za svaku anketu koju popunite. Plus kompanija vam daje 5 $ samo zbog toga što ste se prijavili na njihov sajt. 

 

5. Swagbucks

swagbucks-survey-screenshot

Mobilna aplikacija Swagbucks je jedna od najboljih, legitimnih plaćenih aplikacija za anketiranje.

Pitanja su prilično jednostavna. Šta vam se više sviđa: Coke ili Cherry Coke? Koliko puta ste bili u kinu u poslednjih 12 mjeseci? 

Prosječna isplata za odgovor na niz pitanja je 75 SBs, što je jednako 75 centi. Nećete se kvalifikovati za svaki panel, ali obično možete zaraditi oko $ 5 za 30 minuta rada. 

 

6. VIP Voice

screen-shot-2017-08-10-at-3-53-48-pm

Ovo je prilično popularna stranica sa čitaocima koji vole da mimo plaćanja za popunjavanje ankete igraju igrice. VIP Voice vam daje poene nakon svake ankete, koji su dobri za poklon kartice, besplatni odmor i elektroniku.

Nakon što se pridružite VIP Voice i popunite nekoliko anketa, obratite pažnju na specijalnu anketu koja nudi nagradu od 25 dolara. (Zagrijte stolicu. Možda ćete morati da popunite mnogo anketa prije nego vidite ovu.)

Prijavite se za VIP Voice ovdje.

 

7. eMiles

screen-shot-2017-08-10-at-2-29-58-pm

Ako volite da putujete ili želite da pobjegnete negdje za vikend, možda ćete željeti da se pridružite ovom istraživačkom mjestu koje ima više od 3 miliona članova. Zove eMiles, a vi ste nagrađeni poenima za hotele i letove uz obavljanje jednostavnih zadataka - popunjavanje anketa, gledanje oglasa i traženje posla. Na sajtu se tvrdi da potrošači mogu uštedjeti 20 do 30 dolara na svom sljedećem putovanju provodeći sat vremena na sajtu.

Možete iskoristiti ove poene za letove sa glavnim avio kompanijama poput American Airlines, United ili Southwest. Ako ne putujete često, možete ih koristiti i na Amazonu ili Starbucks-u.

Prijava traje približno 10 sekundi. Trebaće vam samo e-mail adresa i morate biti stanovnik SAD-a. Pored toga, u ograničenom vremenu, takođe možete osvojiti i bonus peone.

 

8. PineCone Research

pinecone

PineCone ima dobar broj anketa, ali ono što je jedinstveno u vezi sa ovom kompanijom je da vam novac uplate preko PayPal-a nakon svake ankete koju popunite. I nema minimuma za podizanja gotovine. Ankete se plaćaju po 3 dolara. Prijavite se za PineCone ovdje.

To nisu jedine kompanije za istraživanje - samo naši favoriti. Ali, napisali smo neke savjete o tome kako izbjeći prevare anketiranja u slučaju da se pojavite na drugoj lokaciji. Takođe možete istražiti druge načine da zaradite novac od kuće.

Ne propustite