Bolesnu bakicu je UZNEMIRAVAO njen komšija: Pogledajte šta su ovi momci URADILI za nju!

Dobre priče
Bolesnu bakicu je UZNEMIRAVAO njen komšija: Pogledajte šta su ovi momci URADILI za nju!
.

“The Raising Men Lawn Care Service” je grupa ljudi, koja za cilj ima da pomogne starijima, invalidima i samohranim majkama, održavajući im urednost njihovih travnjaka – besplatno.

Starija žena je objasnila momcima, dok je sjedila u kolicima, povezana na medicinsku opremu, kako ima veoma niska novčana primanja i kako nije u finansijskoj mogućnosti da redovno održava svoj travnjak. Kako bi situacija bila gora, baka je objasnila kako joj trenutno susjed kosi travu i “maltretira je da mu plati”.

Međutim, uz pomoć momaka poput ovih, uskoro ćemo osmeh vidjeti na licima svih starijih ljudi, barem kada govorimo o Alabami, a oni su svakako uzor i za naše mlade momke. Jedan pogled na ovu baku je sasvim dovoljan da se vidi koliko su joj zapravo učinili i pomogli.

Rodni Smit Junior je osnivač ove organizacije. Studira, ali u slobodno vrijeme pomaže onima kojima je potreban. Njegova želja je takođe bila i da da pozitivan primjer omladini i ponudi im mjesto gdje mogu da se okupe i učine nešto dobro za njihovu zajednicu.

Ne propustite