Ovako ih sigurno niste zamišljali: PRAVE FOTOGRAFIJE ŽENA IZ HAREMA ostavit će vas bez riječi! (FOTO)

Kiosk
Ovako ih sigurno niste zamišljali: PRAVE FOTOGRAFIJE ŽENA IZ HAREMA  ostavit će vas bez riječi! (FOTO)
.

Zanosne vitke ljepotice koje zavodljivo igraju i ispunjavaju svaku želju svog gospodara? Ako imate ovakvu viziju istočnjačkog harema, u žestokoj ste zabludi… bar kada su u pitanju haremi Persije!

Nasira el Din Šah Kadžara je sopstveni narod zvao “lakejem u službi nevjernika“ jer je od Britanaca i Rusa kupovao tehničke proizvode i dozvoljavao im da otvaraju fabrike, rafinerije i rudnike širom Persije primajući za to mito. Bez obzira što je bio nepopularan bio je jedan od najdugovječnijih vladara u istoriji Persije i najduži u svojoj dinastiji. Bio je persijski šah Kadžarske dinastije od 1847. do 1896. godine.

Upravo njegove fotografije koje su nedavno postale dostupne javnosti izazvale su pravu svjetsku pomamu. Zašto? Zato što su zahvaljujući njima po prvi put viđene žene iz šahovog harema, onako kako su zaista izgledale, a ne onako kako ih je zamišljao (i još uvijek iz zamišlja) Zapad.

Ovo su neke od tih fotografija...

Pristup haremu imao je samo šah, pa je upravo on bio taj koji je fotografisao svoje žene i konkubine.

harem-zene-2

Iranski šah Nasir el-Din Kadžar fotografisao je svoje žene i konkubine. U njegovom haremu bilo ih je 84!

harem-zene-4

Šahova prva supruga Anis al-Doleh

Najčešće je šah snimao svoju prvu i omiljenu ženu Anis al-Doleh, koju je nazivao svojom srodnom dušom. Obožavao ju je i najviše joj je vjerovao

harem-zene-3

Anis al-Doleh

 

Ne propustite