GENIJALNI TRIKOVI KOJI VAS MOGU SPASITI: Na prirodne načine brzo očistite začepljeni odvod (VIDEO)

Sve za dom
GENIJALNI TRIKOVI KOJI VAS MOGU SPASITI: Na prirodne načine brzo očistite začepljeni odvod (VIDEO)
.

Sredstava za čišćenje odvoda nisu jeftina, a ni učinkovita baš svaki put. Osim toga, puna su hemikalija koje vašoj koži i plućima veom štete. Postoje bolji načini za rješavanje ovog problema….

Sa žičanim ofingerom

Ovo je jednostavna metoda, a zapravo veoma učinkovita. Žrtvujte jedan žičani ofinger za odjeću i izravnajte je najviše što možete. Kada ste dobili donekle ravnu žicu, na jednom kraju napravite malu udicu – savijte je. Nećete vjerovati što je sve moguće izvući na taj način.

Vrela voda pomaže

Zagijte vodu do ključanja i polako je izlijevajte u odvod. Ponovite to dva do tri puta sa razmakom od nekoliko sekundi. Ova metoda često pomogne, posebno ako je odvod začepljen zbog nagomilanih masnih naslaga.

Soda bikarbona i sol

Pomiješajte pola šalice kuhinjske soli i pola šalice soda bikarbone. Tu smjesu uspite u začepljen odvod, ostavite 10 do 20 minuta pa naspite vruću vodu. Sol, soda bikarbona i vruća voda će proizvesti hemijsku reakciju koja bi trebala riješiti problem.

Soda bikarbona i sirće

Za ovaj super trik potrebni su vam samo soda bikarbona i sirće. Prvo u odvod stavite nekoliko kašika sode, a potom ulijte nešto sirćeta. Odmah ćete vidjeti reakciju. Na kraju isperite toplom vodom. Neki ljudi savjetuju da se soda i sirće nakon što se zapjene ostave oko sat u odvodu ili čak preko noći.

Pogledajte video:

 

Ne propustite