NAUČNICI TVRDE: Ne postoji jača veza od one između majke i kćeri

Praktična žena
NAUČNICI TVRDE:  Ne postoji jača veza od one između majke i kćeri
Ako ste žena, svjesni ste da je vaša veza s majkom tijekom života prolazila svakakve uspone i padove, no vjerojatno nećete poreći da je veza između mame i kćeri svejedno nešto posebno.

Ako ste mislili da je ljubav između roditelja i djeteta identična bez obzira na spol o kojem se radi, stručnjaci vas uvjeravaju u suprotno.

Odnosno, kažu da nema veze poput one koja veže mame i kćeri. 

Naravno, ako ste žena, svjesni ste da je vaša veza s majkom tijekom života prolazila svakakve uspone i padove, no vjerojatno nećete poreći da je veza između mame i kćeri svejedno nešto posebno. A sad nam to tvrde i naučnicii. 

Prema istraživanju koje je objavljeno u časopisu The Journal of Neuroscience, odnos majki i kćeri najsnažnija je od svih veza roditelja i djece.

U istraživanju s ciljem otkrivanja zašto se poremećaji raspoloženja (poput depresije) obično prenose s majki na kćeri, znanstvenici su obavili MRI skenove koje su napravili na članovima 35 zdravih porodica.

Zanimljivo je da su majke i kćeri imale sličnu anatomiju kada je u pitanju dio mozga koji regulira emocije.

"Ta je veza očito znatno jača u odnosu na vezu između majke i sina, oca i kćeri odnosno oca i sina", zaključili su stručnjaci objasnivši to činjenicom kako majke i kćeri imaju veće šanse da se bolje razumiju i bolje shvaćaju emocije i zato imaju čvršći, bolji odnos nego bilo tko drugi.  

Sjetite se stoga toga, drage mame, pogotovo onda kad vam vaša mama krene dijeliti dobronamjerne savjete. Nemojte ih odmah početi odbacivati, jer znajte, mame vas ipak najbolje razumiju. 

Ne propustite