NIJE MOGLA NI SLUTITI

VJEROVALA JE DA JE NJEN BRAK I VIŠE NEGO SAVRŠEN, a onda je dobila pismo od svekrve koje je sve promijenilo

Objavljeno:05.01.2018 - 15:40
A A A Times Arial

Adrian Linham (43) se tri godine tajno viđao sa Hayley Totterdell dok je njegova vjerna supruga Liz (37), s kojom je bio u braku sedam godina, mislila da imaju sretan brak. čak je i oženio svoju ljubavnicu, prije nego što se razveo od supruge.

Adrian je često govorio Liz kako poslom ide u Bangor u sjevernom Walesu, gdje je ostajao nekoliko sedmica, a zapravo je to vrijeme živio s Hayley, 25 kilometara udaljen od supruge. Liz kaže da je osjećala da se nešto događa, ali nikad nije ni pomislila da je u braku s još nekim. Adrian je sa novom suprugom proveo medeni mjesec gdje i sa prvom, a ni to nije bilo dovoljno, pa mu je čak i kum bio isti.

Oženio se s Hayley u prisustvu njene porodice, a niko od njih nije znao da je on već u braku. Liz o tome ništa nije znala sve dok nije primila pismo od njegove majke u kojem je napisala da joj je žao što su se razveli i što se Adrian opet oženio.

Tada je Liz otišla na Internet gdje je pronašla desetke fotografija svog supruga, kako se smiješi s drugom ženom, na istoj plaži gdje su proveli medeni mjesec.

66753-loverat2-3198432c

Adrian, instruktor ronjenja, sada je zatvoren na 18 sedmica zbog bigamije, a njegova nova supruga ostala je uz njega.

Tada je otkrila cijelu mrežu laži, uključujući i činjenicu da je lagao da mu je majka umrla, kako bi dobio dovoljno slobodnih dana da provede novogodišnje praznike s obje žene. Također, vodio je Liz u kuću druge supruge, govoreći joj da je to kuća njegovog šefa.

Samo 12 sati nakon što je izgubila bebu, Adrian ju je ostavio samu kako bi bio s Hayley.

– Nisam mislila da se to događa ikome u stvarnom životu, a kamoli da će se dogoditi meni. Stvarno ne znam šta se dogodilo. Nikad nisam pomislila da će otići i oženiti drugu ženu. To je promijenilo moj pogled život. Gledam ljude koje poznajem godinama i pitam se mogu li im vjerovati.

Zbog posla instruktora ronjenja, Adrian često nije bio kod kuće, ali je Liz svejedno mislila da je njihov brak dobar.

– Svaki dan mi govorio da me voli, kako ne može bez mene.

Zato je bila šokirana kad je doznala da je Adrian tri godine vodio dvostruki život. Liz je znala za Hayley, ali joj je Adrian rekao da je ona supruga njegovog psihijatra. Hayley je doznala da je Adrian oženjen tek kad je uhapšen.

Za vjenčanje s drugom ženom Liz je doznala tri mjeseca kasnije, zahvaljujući pismu njegove majke, piše cik.

– Ona je napisala da joj je žao što smo se Adrian i ja razveli, te da se nada da ćemo nas dvije ostati u dobrim odnosima. Napisala je također da je na Facebooku vidjela Adrianove slike s vjenčanja s Hayley, i da se nada da me njegov novi brak nije pogodio previše.

– To je bio veliki šok za mene, odmah sam otišla na Facebook i pronašla te fotografije.

– Nazvala sam Adriana, ali on je sve poricao.

Liz je bila tako bijesna da ga je prijavila policiji, a na sudu se Adrian izjasnio krivim za bigamiju.

 

Sa vama ćemo podijeliti još jednu priču o braku, koja osvojila internet.

Muž je ostavio nakon što je ostala nepokretna, htjela se ubiti, a onda joj se desio NEVJEROVATAN PREOKRET

Nakon teškog moždanog udara koji je paralisao od struka nadole u martu, 2015, Rajona Keli (Ryan Kelly) nije očekivala da će ikada više biti sretna, prenose mediji u regionu.

Još uvijek ležeći u krevetu pet dana nakon moždanog udara, njen suprug, Ričard (Richard), sa kojim je provela 14 godina, zatražio je razvod nakon što je saznao da supruga nikada neće povratiti osjećaj u nogama.

– Nakon što je zatražio razvod ostala sam potpuno sama – rekla je Rajona.

Kada joj je rečeno da će joj trebati mjeseci, ako ne i godine, za oporavak, Rajona priznaje da je bila spremna da odustane od svega.

– Znala sam da moram biti snažna zbog svoje djece – rekla je. Bila je to jedina motivacija koju je imala za ozdravljenje.

– Prvi put kada sam izašla napolje u kolicima mislila sam da svi gledaju u mene, mrzila sam to i mrzila sam sebe. Da sam mogla da biram oduzela bih sebi život, nisam više željela da živim. – rekla je.

U januaru 2016. godine, Rajona je na Fejsbuk objavila oglas u kojem je tražila ličnog trenera koji bi joj pomogao da povrati snagu, a prijatelji su preporučili Kita Mejsona (Kitta Masona).

Bivši ragbista pomogao je Rajoni da ponovo prohoda pa su ostali u kontaktu i nakon kraja njihovog ugovora što je dovelo do produbljenja njihove veze. Rajona izjavljuje da je bila šokirana činjenicom da “predivan igrač američkog fudbala“ hoće da bude sa “invalidnom ženom“ kao što je ona.

Ali, Kit je rekao da ga Rajona inspiriše. Ohrabruje je svaki dan i razume njene bolove i pobjede.

– Zajedno smo već 11 meseci, djeca ga mnogo vole, a ja se napokon osjećam kao da živim život koji zaslužujem – kazala je Rajona.

Nakon moždanog udara, ona kaže da je osjećala kao da joj je život gotov. Ali gledajući na te događaje, bio je to samo početak njenog života. Pronašla je ljubav i otkrila novu strast nakon snimanja svoje prve TV reklame s Modelima raznolikosti (eng. Models of Diversity).

Ujedno je odradila dva maratona u svojim kolicima, koje sada koristi samo za prelaženje velikih udaljenosti.

– Gledajući u prošlost, moja je nesreća ujedno bila i najbolja stvar koja mi se ikada dogodila – zaključila je Rajona

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!