MIT JE RAZBIJEN: Evo šta (ne)nošenje grudnjaka može uraditi našem tijelu, a da nismo ni svjesni!

Praktična žena
MIT JE RAZBIJEN: Evo šta (ne)nošenje grudnjaka može uraditi našem tijelu, a da nismo ni svjesni!
.

Što je prvo što radite kad se vratite kući nakon posla? Najvjerojatnije, skidate grudnjak. To je zato što ste proveli nekoliko sati osjećajući se neugodno ili ograničeno, pogotovo ako nosiš jedan od onih push-up grudnjaka. Milijuni žena svakodnevno se bave sličnim problemima, što dovodi do jedinstvenog pitanja: jesmo li bolje bez njega uopće?

U nastavku pročitajte samo neke od mitova koji se vežu uz grudnjake:

1. Moje grudi će postati opuštene ako ne nosim grudnjak

Ovo je vjerojatno jedan od najčešćih mitova grudnjaka. Istina je da ako ne nosite grudnjak to ne dovodi do opuštanja dojki. Naprotiv, tkivo dojke, koje više nije ograničeno, vratit će svoj prirodni oblik. Međutim, ako ste zabrinuti zbog toga, postoji dosta vježbi možete pokušati. To će imati pozitivan učinak na mišiće prsnog koša i tkivo dojke u isto vrijeme, omogućujući vam da izgledate bolje nego ikad.

2. Rizik od raka dojke povećao se nošenjem grudnjaka

U trenutku nastanka, grudnjak sa žicom smatrao se čudnim izumom, zahvaljujući svojoj sposobnosti pružanja potpune podrške. Međutim, kako se broj slučajeva raka dojke povećao, došlo je do pogrešne povezanosti između nošenja ovakvog grudnjaka i pojave takvih stanja. U stvari, ovakav grudnjak ne dovodi do simptoma raka dojke; iza ove činjenice nema znanstvenih osnova.

Međutim, ako ste zabrinuti zbog svog tkiva dojke koji pati od potencijalno neugodnog grudnjaka, postoji dosta dostupnih alternativa. Možete probati grudnjak koji nema takvu strukturu ili, još bolje, prestati nositi grudnjake.

3. Preporučuje se spavati s grudnjakom

Dugo je vremena promaknuta ideja da spavanje s vašim grudnjakom dovodi do boljeg izgleda grudi, u raznim krugovima. To je samo mit i, što je još važnije, to je jedno od najneugodnijih iskustava (kao što vjerojatno možete potvrditi). Još jednom, ako želite dobiti čvrće  grudi, ne morate spavati s grudnjakom. Umjesto toga, možete isprobati vježbe prsnog koša, namijenjene jačanju mišića na tom području i pomoći će am u poboljšanju vašeg položaja.

4. Strije su uzrokovane grudnjakom

Kada primjetite strije na dojci, prirodno je zapitati se odakle su se pojavile. Strije nisu uzrokovane nošenjem grudnjaka, već promjenama sastava vašeg tijela. Čak i žene koje nose grudnjake svakodnevno mogu primijetiti strije koje se pojavljuju prekovremeno. Međutim, postoje prirodni načini za smanjenje izgleda strija, ako ste zabrinuti za to.

5. Fiksna veličina

Ako idete u trgovinu za grudnjak i očekujete da ćete pronaći fiksnu veličinu, bez obzira na odabranu robnu marku, u krivu ste. Važno je shvatiti da je veličina grudnjaka, prije svega, na marki koju želite. Ako se odlučite, odjednom, za drugi brand, očekujte veličinu grudnjaka. Budući da grudnjaci nemaju fiksne veličine, najbolje je uvijek ih probati prije kupnje.

6. Možete oprati grudnjake u stroju

U teoriji, da, možete oprati grudnjake u stroj. Međutim, grudnjaci se često izrađuju od osjetljivih tkanina, koje se lako mogu oštetiti u stroju, čak i ako koristite najglađi ciklus. Štoviše, imaju sve ove kuke, koje mogu patiti i od oštećenja. Rješenje? Oprati grudnjake rukom, jer će to osigurati duži život.

-Ovo su neki od najčešćih mitova koji se odnose na nošenje grudnjaka. Na koncu svi možemo zaključiti da je u nekim situacijama najbolje da se ide bez grudnjaka. Međutim, postoje situacije, kao što je tjelovježba, kada grudnjak može ponuditi više koristi zauzvrat. Prvo izmjerite ravnotežu između prednosti i nedostataka.

Ne propustite