Sarmice u listu vinove loze

Kuharica
Sarmice u listu vinove loze
Male sitne sarmice zamotane u list vinove loze

Male sitne sarmice zamotane u list vinove loze

Sastojci potrebni za ovaj recept:

 

  •  mladi listovi vinove loze
  • glavica luka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 100 g riže
  • peršinov list, biber, sol. kašičica crvene paprike u prahu
  • 50 ml ulja

 

Priprema:


Sitno nasjeckani luk pržiti na ulju da dobije staklastožutu boju. Dodati mljeveno meso, opranu rižu, biber, nasjeckani peršinov list, sol, crvenu papriku, sve to promiješati i maknuti s vatre.
U međuvremenu mlade listove vinove loze blanširati u kipućoj vodi, pa ih ocijediti i ostaviti da se ohlade. Zavisno od veličine lista uzimati po jedan veći ili dva manja lista vinove loze, stavljati nadjev i zavijati ih kao obične sarme. Tako zavijene sarmice slagati u posudu za pripremanje, pa preliti vodom do vrha, poklopiti i kuhati oko jedan sat. Nakon toga skinuti poklopac i zapeći sarmice u rerni dvadesetak minuta.
Sarmice u listu vinive loze poslužiti obavezno s kiselim mlijekom, vrnjem ili jogurtom.

Ne propustite