Feng shui

Enterijer
Feng shui
Feng shui uređenje je u osnovi način ukrašavanja doma kako bi se stvorio osjećaj sklada. Feng shui uređenje ne znači nužno stvaranje zen-tipa dom; feng shui uređenje znači stvaranje okruženja koje ima najbolju energiju za podršku aktivnostima koje se događaju u tom prostoru.

Feng shui uređenje je u osnovi način ukrašavanja doma kako bi se stvorio osjećaj sklada.

Feng shui uređenje ne znači nužno stvaranje zen-tipa dom; feng shui uređenje znači stvaranje okruženja koje ima najbolju energiju za podršku aktivnostima koje se događaju u tom prostoru.

Dnevni boravak treba energiju za uspjeh, a spavaća soba treba odisati senzualnošću. Možete postići željene energije slijedeći osnovna feng shui načela u svojim nastojanjima ukrašavanja.

Feng shui se može koristiti za uređenje kuće s ciljem stvaranja ljubavi, podrške, zabave i sretnog doma. Način uređenja koji se koristi u feng shui-u je malo drugačiji od tradicionalnog uređenja, ali kada jednom počnete, svaki dan ćete uživati u skladno uređenom domu.

Vaš prvi korak uređenja doma u feng shui-u počinje prije samog procesa uređenja.
To znači da ćete morati očistiti nered. Dom pretrpan dekoracijama nema smisla, s feng shui gledišta. Nešto poput nanošenja skupe šminke na neoprano lice.

Tek nakon što 'izbrišete' staru energiju, možete početi sa procesom feng shui uređenja. Pomoću slijedećih koraka uronite u igranje s bojama i teksturama.

 Korak br.1

 Osigurajte kvalitetan zrak i dobro osvijetljenje. Ta dva elementa su bitna za dobar Chi (dobar protok energije)

U redu, tako da ako ste učinili sve predradnje - vaša kuća je pregledna (ili gotovo pregledna), imate dovoljno zraka i svijetla, sada ste spremni za početak uređenja.

Korak br.2

je definirati Bagua ili energetsku kartu svog doma.Energetska karta vašeg doma će poslužiti kao nacrt o tome kako odrediti koje se boje gdje koriste, koje slike gdje staviti i kako pozicionirati namještaj.

Korak br.3

Trebate znati kako koristiti boje za dobar feng shui. Je li plava dobar feng shui za spavaću sobu? Je li crvena uredu na glavnom ulazu?

RUŽIČASTA - boja za romantiku
CRVENA - boja za vitalnost
LJUBIČASTA - boja za strast
ŽUTA - boja mudrosti i sreće
NARANČASTA - boja bilansa, promjena i snage
ZELENA - boja rasta, inovacija i otvorenosti
PLAVA - boja za spokoj i sagledavanje sebe samog,opuštajuća
BIJELA - boja čistoće spolja i snage ličnosti iznutra
SIVA - boja za biznis
CRNA - boja bogatstva, moći i nepredvidivosti
BRAON - boja prisebnosti, uzemljenja i dubine

 

Korak br.4

Važno je definirati feng shui proizvode koje vaš dom treba. Možda neke od njih već imate, a možda vam treba samo neka prekrasna fontana ili mala skulptura Buddhe.

Korak br.5

Da bi sve skladno funkcioniralo, trebate znati kako pozicionirati sve te dekoracije. Važno je da stvari razmjestite na isti način na koji vi koristite te prostore. Ako vi u dnevnom boravku  većinom sjedite, onda bi bilo poželjno da i skulpture budu sjedeće. Za one stvari koje imaju kružnu energiju (npr.fontana), dobro je da stoje bilo gdje, jer one svoju pozitivnu energiju šire na sve podjednako.


Prilikom uređenja vašeg doma uz feng shui, važno je da se usredotočite na cjelokupnu sliku (vaša cijela kuća ili stan), kao i na "zoom" u svakom konkretnom području doma kako bi stvorili što bolju energiju.

Ne propustite