TRIK ZLATA VRIJEDAN

KOBNA ZIMA: Evo kako upaliti auto kada vas IZDA AKUMULATOR! (VIDEO)

Objavljeno:04.12.2017 - 14:59
A A A Times Arial

Akumulatori nas najčešće izdaju kada stegnu decembarski i januarski minusi. 

No,  kada ne možete da upalite auto jer je akumulator otišao, sve što trebate da znate jeste jedan jednostavan trik.

Potrebni su vam kablovi za paljenje i pozajmljivanje struje i malo vozačke solidarnosti. 

Neophodno je da vam pomogne neki drugi vozač, koji će vam "pozajmiti" malo njegove struje iz napunjenog akumulatora.

Otvorite haube automobila koje ste prethodno ugasili. Važno je da ne stavljate metalne predmete na akumulator kako ne bi došlo do kratkog spoja. Takođe treba voditi pažnju na polaritet, jer ako pogrešno postavite kablove možete oštetiti akumulator ili alternator. Napomena: oba akumulatora moraju imati isti napon.

Uzmite crveni kabl i prikačite ga za pozitivnu klemu na akumulatorima (ona na kojoj piše +). Zatim povežite crne kablove (tamo gde piše -). Ako su se oznake "+" i "-" izbrisale, negativni pol (-) je gotovo uvijek povezan kablom za šasiju automobila.

Upalite potom auto i vodite računa da vaš spasioc polako dodaje gas na svojim kolima. Kablovi se skidaju suprotnim redoslijedom od stavljanja. Ostavite auto da radi neko vrijeme da ponovo napuni struju. Ako je akumulator potpuno dotrajao, ne gasite vozilo dok ne stignete do cilja. 

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!