Osam knjiga koje bi svaki biznismen trebao pročitati

Biznis
Osam knjiga koje bi svaki biznismen trebao pročitati
.

Svaki put kad kupite neku knjigu - ili je skinete na svoj uređaj- nova prilika vam pokuca na vrata. Dobra knjiga vam daje šansu da dođete do revolucionarnih ideja koje će unaprijediti vašu viziju.

Znanja nikad nije dosta. Uvijek postoji nešto što ne znate a što vam može pomoći da napredujete. Bez obzira bili vi ambiciozni poduzetnik, viši direktor ili neki početnik, ključeve uspjeha često možete pronaći u dobroj knjizi.

Ukoliko pristajete na izazov, počnite sa ovih 8 knjiga koje će vam pomoći da ostvarite snove i proširiti vam mogućnosti za uspjeh.

1. Top of Mind (Na vrhu svijesti), John Hall

Na vrhu svijesti je knjiga prepuna djelotvornih savjeta i primjera za svakoga ko želi razviti svoje poslovanje i izgraditi čvrste veze. John Hall vas vodi korak-po-korak kako da steknete povjerenje publike, privučete prirodno njihovo povjerenje i uđete u (ili na vrh) njihove umove, tako da prilike dolaze kako vi to hoćete.

2. Self-Employed (Samozaposlen), Joel Comm i John Rampton

Ako razmišljate o započente vlasititi posao i pitate se da li imate vještine potrebne za uspjeh, ova knjiga vam je neophodna. Na temelju vlastitih zapažanja i iskustava, kao i ostalih poslovnih lidera, Joel Comm i John Rampton razgrađuju 50 najboljih kvaliteta i mentaliteta koji odlikuju poduzetnike.

3. The Miracle Morning for Entrepreneurs (Čudotvorno jutro za poduzetnike, Hal Elrod i Cameron Herold)

Principi i vještine iz ove knjige će vam pomoći da usmjeriti vaše strasti, budete u prednosti i započnete dan s namjerom. Čudotvorno jutro za poduzetnike pomoglo će vam pomoći da preobrazite život, kroz šest dnevnih praksi, ili Life S.A.V.E.R.S. (šutnja, afirmacija, vizualizacija, vježba, čitanje i pisanje).

4. Outside Insight (Spoljašnji uvid), Jorn Lyseggen

Ukoliko budete gledali isključivo interne podatke vaše komanije nećete upjeti doći do svih informacija koje su vam potrebne za donošenje odluka o vašem sadržaju, vašim proizvodima ili uslugama. U najnovijoj knjizi Jorna Lyseggena, Outside Insight, provjerena je prava moć podataka - i šta vam oni mogu reći o vašim poslovnim praksama.

5. Deep Work (Poptuno fokusiranje na posao),Cal Newport

Koliko puta ste u proteklih 15 ili 20 minuta bili ometeni zbog e-maila, obaveštenja sa društvenih mreža ili tekstualnih poruka? Deep Work objašnjava kako život u doba tehnologije sa stalnim prekidima i distrakcijama ometa našu sposobnost da se unesemo u posao i da se u potpunosti usredotočimo na  zadatak.

6. Performance Partnerships (Partnerstvo za uspjeh) Robert Glazer

Ako želite duboko za zaronite u svijet affiliate marketinga, Robert Glazerova nova knjiga Performance Partnerships je savršena za vas. Ispunjena je raznim uvidima, počevši od nastanka affiliate marketinga, njegove revolucije u industriji koja se konstantno mijenja, i kako je ovaj marketing napredovao u jedan od najvažnijih oblika digitalnog marketinga. Stručnjak za sticanje kupaca, Glazer, pruža potrebnu edukaciju o tome kako izgraditi korisnih vrste odnosa koji će vam trebati za rast vašeg poslovanja.

7. What If It Does Work Out? (Šta ako uspije?), Susie Moore

Da li imate hobi ili strast prema nečemu? What If It Does Work Out, pokazuje kako pretvoriti svoj talenat ili strast u uspješnu ideju za posao. Susie Moore inspiriše čitaoce da puste zlovolju i frustraciju i šetaju "u pravcu njihovih snova".

8. The Entrepreneur's Book of Actions (Poduzetnikova knjiga akcija), Rhett Powers

Poduzetnici konstantno traže načine da razviju svoje poslovanje i sebe. Uz pomoć The Entrepreneur's Book of Actions, od Rhett Powers-a, naučit ćete taktike i vježbe koje će vam pomoći da napredujete i da prestanete gledati na poduzetništvo kao na nešto zastrašujuće.

Otkrijte svoj puni potencijal i doživite istinski osobni rast koji će vam pomoći u vašim poslovnim poduhvatima i šire, čitajući knjigu od Powers-a. 

 

Ne propustite