Biss Tours agencija uspostavila liniju Sarajevo - Dortmund, po nevjerovatno povoljnim cijenama!

Kiosk
Biss Tours agencija uspostavila liniju Sarajevo - Dortmund, po nevjerovatno povoljnim cijenama!
-

Najbrže rastući mobilni start-up FlixBus stigao je u Bosnu i Hercegovinu, a njihov prvi partner i prevoznik je kompanija BISS TOURS.

Ovim je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto, te važna polazišna tačka FlixBusa u BiH. Zahvaljujući regionalnim partnerima kreće i prva zelena linija Sarajevo – Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje modernim autobusima visoke turističke klase. Ta linija direktno će povezivati sedam destinacija u Bosni i Hercegovini - Sarajevo, Kakanj, Zenicu, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventu i Brod sa 14 destinacija u Njemačkoj, od kojih su Minhen, Frankfurt, Štutgart i Karlsrue samo neki od gradova iz ove zelene mreže.

dortmund-1761123-9

Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija u Evropi po pristupačnim cijenama.

Karte je moguće kupiti direktno u agencijama BISS TOURS: Zenica – Metalurg city centar (032 245 451; 032 245 757) i Sarajevo – Morića Han, Sarači 77 (033 271 281; 033 236 620).

dortmund-sightseeing

U saradnji s partnerima, putnicima će biti omogućena putovanja iz još nekoliko novih destinacija širom BiH. Do kraja godine bit će otvoreno dodatnih desetak zelenih linija, te će time povezati još više destinacija širom Evrope.

U autobusima koji će saobraćati na ovoj međunarodnoj liniji, osigurano je više prostora između sjedišta, utičnica, besplatan internet, te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uveliko olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima. 

FlixBus je započeo kao start-up 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, u manje od tri godine proširio se na gotovo cijelu Evropu. Prošle godine otvorena je podružnica u Zagrebu koja je time postala regionalni centar za CEE regiju, a ove godine ulazi na daljnja tržišta regije, odnosno na tržište BiH uz pomoć regionalnih partnera. S više od 200.000 dnevnih veza u više od 1.200 destinacija u 22 zemlje, FlixBusovi autobusi godišnje prevezu više od 30 miliona putnika, a do kraja ove godine očekuje se više od 100 miliona putnika. Ova prijevoznička kompanija osnovana u Njemačkoj, najveća je evropska međunarodna mrežu autobusnih linija.

dortmund

Društvo BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica osnovano je 28. februara 1991.godine. U sklopu kompanije BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica zaposleno je preko 110 radnika, dok sopstveni vozni park čini 35 autobusa visoke turističke klase.

Djelatnosti firme su:

- prevoz putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju,
- prodaja nafte i naftinih derivata i auto-plina,
- prodaja rezervnih dijelova za automobile,
- prodaja turističkih aranžmana,
- prodaja avio-karata za sve destinacije u svijetu i
- hemijska čistionica

noviba

Ne propustite