VIŠE NEĆETE MORATI RIBATI WC ŠKOLJKU: Napravite OVE domaće šumeće mirisne bombice!

Sve za dom
VIŠE NEĆETE MORATI RIBATI WC ŠKOLJKU: Napravite OVE domaće šumeće mirisne bombice!
.

Kako što prirodnije očistiti wc školjku i ukloniti neugodne mirise u toaletu? Evo odlična ideja s portala uspesnazena.com za osvježavanje i dezinfekciju wc školjke i cijelog kupatila uz pomoć domaćih šumećih mirišljavih bombica. Prirodno, ekološki čisto, bez kemikalija. Ideja odlično funkcionira, a pripremaju se jednostavno. Koristiti takve bombice je čisto zadovoljstvo. WC školjka je čista, a toalet mirisan.

Za pripremu mirišljavih bombica bit će potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i s antibakterijskim djelovanjem (lavanda, naranča, menta, limun itd). Od pribora vam treba: duboka zdjela, silikonska lopatica (može plastična ili drvena žlica), raspršivači i silikonski kalupi (nije obavezno).

Priprema

Na 1 dio limuntusa potrebno je 2,5 dijela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. U ovom primjeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja naranče. Kao rezultat sam dobila 20 bombica. Potrebno vrijeme – 20 minuta.

-U dubokoj zdjeli promiješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovno dobro promiješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu, a možete ostaviti i bezbojne.

-U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuhanu hladnu ili filtriranu vodu.

-Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smjesu iz raspršivača i promiješati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa “prokuhati” i od bombica neće biti ništa.

-Potrebno je prskati i miješati smjesu desetak puta. Ne treba biti suviše mokra, tek malo navlažena.

-U silikonske kalupe žlicom ili rukom (obavezna je rukavica) prebacite pripremljenu smjesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače spresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme otapati u vodi, inače će se brže otapati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovice, da bi smjesa mogla još malo rasti.

Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata.

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Jednostavno bacite bombicu u WC školjku. Za vrijeme “vrenja”, bombica čisti, osvježava i dezodorira zrak u toaletu.

Rezultat: čista WC školjka i mirisna prostorija.

Bombice možete poredati u kupaonici, vrlo lijepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC školjku.

Ne propustite