Twitter u problemima, izvršni direktor pod snažnim pritiskom

Internet
Twitter u problemima, izvršni direktor pod snažnim pritiskom
Broj aktivnih mjesečnih korisnika Twittera porastao je na godišnjem nivou za 18 odsto, na 302 miliona.

Twitter je u prvom tromjesečju ove godine poslovao s gubitkom od 162 miliona dolara, većim nego u istom periodu prošle godine, pa je cijena dionice te društvene mreže potonula 18 odsto, premda su njeni prihodi znatno porasli.

Prema poslovnom izvještaju, prihodi Twittera dosegnuli su u proteklom kvartalu 436 miliona dolara, dok su godinu dana ranije iznosili 250 miliona. Uprkos snažnom, 74-postotnom rastu prihoda, taj je rezultat ipak slabiji nego što su analitičari očekivali. Pritom je gubitak kompanije povećan na 162 miliona dolara.

Broj aktivnih mjesečnih korisnika Twittera porastao je na godišnjem nivou za 18 odsto, na 302 miliona.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka od 140 karaktera, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu, a koriste ga političari, mnoge poznate zvijezde s filmske i muzičke scene, aktivisti...

Međutim, ta kompanija ne uspjeva rasti tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s otprilike 1,44 milijarde korisnika.

Uvođenje novog načina oglašavanja, kojim Twitter nastoji podstaći korisnike da klikom na link odu na web stranicu oglašivača, nije urodilo povećanjem prihoda, priznala je kompanija u poslovnom izvještaju.

Oglašivači su ograničili svoju potrošnju, pa je broj klikova na oglase na Twitterovoj mreži pao. No, izvršni direktor te društvene mreže Dick Costolo, koji je pod snažnim pritiskom velikih dioničara zbog slabih rezultata, očekuje bolje rezultate oglašavanja u drugoj polovini ove godine.

Kako su poslovni rezultati znatno slabiji nego što su analitičari očekivali, cijena deonice Twittera pala je u utorak na Wall Streetu 18 posto.

Ne propustite