POČNETE ŠTO PRIJE: Ćelije raka umiru kada jedete jednu od ovih namirnica!

Porodica i zdravlje
POČNETE ŠTO PRIJE: Ćelije raka umiru kada jedete jednu od ovih namirnica!
.

Kada se formira ljudsko tijelo, prolazi kroz proces nazvan angiogeneza tijekom kojega se razvijaju svi kapilari. Međutim, ova se aktivnost ne zaustavlja nakon što se rodimo. Također je prisutna kasnije u našem životu kad doživljavamo ozljede koje prolaze kroz kožu, vene ili arterije, a pojavljuje se potreba za rekonstrukcijom krvnih kanala.

U pravilu se ovaj postupak odnosi na širenje raka, a njime upravljaju oni koji se nazivaju aktivatori i inhibitori. Gotovo svi istraživači koji se odnose na rak usredotočuju se prvenstveno na inhibitore, međutim, zapravo su aktivatori koji promiču i potiču rast krvnih žila stanica, kako bi se stvorile potpuno nove krvne žile.

Namirnice navedene ispod su zapravo anti-angiogeneza, i to je razlog da oni pomažu zaustaviti rast raka, jer oni utiču na hranjenje karcinoma.

Borovnice i maline

Borovnice i maline su biljke koje su popularne s njihovim sposobnostima protiv karcinoma, posebno kada se radi o karcinomu jajnika. Phytochemicals su razlog zašto imaju tamnu boju i trikovi njihove učinkovitosti, za koje se pokazalo da su izvrsni za izbjegavanje raka. Osim toga, shvaćeno je i borovnice i maline koje smanjuju učinak na oksifatsku napetost i angiogenezu.

Kafa i zeleni čaj

Kafa  i zeleni čaj su najpopularnija svakodnevna konzumirana pića, oni smanjuju mogućnosti napredovanja raka.

Grupa naučnika je izjavila da kofein, u zelenom čaju i kafi, može usporiti rast raka na mozgu.

Istraživanje je sprovedeno na životinjama. Pokazalo se da konzumacija kafe i zelenog čaja potiskuje rast receptora, povezanih s glioblastom.

Istraživački tim je rekao da kalcijum igra ključnu ulogu u širenju stanica glioblastoma, a kafa i zeleni čaj usporavaju širenje spojeva. Na taj način se smanjuje rast tumora i sprečava njegovo proširenje.

Međutim, treba još dokazati da će kafa i zeleni čaj imati isti učinak.

Paradajz

U skladu s najnovijim Harvardovim istraživanjima, postoji mogućnost smanjenja mogućnosti raka prostate od 50% kod ljudi koji su redovito jeli kuhani paradajz. Dokazano da je paradajz iznimno pouzdan u sprečavanju angiogeneze, a razlog da su takvi plodovi toliko učinkoviti jest da oni sadrže velike količine supstancije koja se zove likopen, koja ima jake anti-angiogene rezidencijalne ili komercijalne svojstva.

Profesionalci objašnjavaju da se likopen brzo raspodjeljuje kroz tijelo probavnog sustava hrane zbog stvarnosti koja se razgrađuje u tijelu masnoća. Osim toga, koncentracija likopena povećava se kada se podvrgne višim temperaturama. Zato je kuhani paradajz vrlo pouzdan kada je u pitanju zaustavljanje rasta raka.

Paradajz je najdjelotvorniji kao sok. Kao napitak reguliše metabolizam, i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma. Ukoliko nije slan snižava krvni pritisak, reguliše varenje, efikasan je i protiv bolesti jetre. Sok od paradajza preporučuje se i kod premora. Dobar je i prirodni lijek protiv kašlja i bolesti mokraćnih organa.

Tamna čokolada

Za mnoge ljude to je gotovo nevjerojatno. Tamna čokolada je izuzetno ukusna, i također može biti izuzetno zdrava za jesti, jer vam pogoduje stanje srca, vašu ukupnu sreću, ali isto tako i borbu protiv stanica raka.

Drevni Maje su ju smatrali  hranom bogova i nisu pogriješili.

Čim je tamnija čokolada, tim je bolja za zdravlje.

Ne propustite