Božićna bajka u Zagrebu sa CityDealom! (23.12. - 24.12.)

Kiosk
Božićna bajka u Zagrebu sa CityDealom! (23.12. - 24.12.)
-

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina.. CityDeal Vas vodi na božićnu bajku u Zagrebu. Dovoljno je samo da se prepustite uživanju!

Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra hrana, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski praznični ugođaji čekaju Vas na ulicama glavnoga grada. Svog Deda Mraza pronađite ga u gradu. 

Advent u Zagrebu je tradicionalna pred praznična manifestacija, koja se održava na više lokacija u središtu Zagreba, s bogatim kulturno-zabavnim programom. Počinje krajem novembra i traje do kraja decembra. Sa CityDealom možete otići 23.12., onda kada je najljepše. Više o ponudi možete saznati klikom na LINK.advent2016naslovna-933x445

Zagreb je posljednjih godina u vrijeme adventa postao grad u kojem je zima življa i toplija, a zabava Vas čeka na mnogim trgovima i ulicama. Glavni grad Hrvatske, bez imalo pretjerivanja, svojim božićnim ugođajem može se uspoređivati s ostalim srednjoeuropskim metropolama, koje imaju vrlo dugu tradiciju organizovanja adventskih događanja. Za to je potvrda stigla još krajem 2015., kada je Zagreb prvi put proglašen gradom s najboljim božićnim sajmom u Europi, nakon čega je program postao još zanimljiviji i sadržajniji, pa je istu titulu osvojio i 2016. godine. Da li će tako biti i ove godine? Sigurno smo da hoće!

Božićnih sajmova ima po centru grada, ali i izvan centra, organizuju se koncerti i kulturna događanja, prigodna rasvjeta stvara idiličan ugođaj, a od 2014. godine Zagreb ima i veliko klizalište na Trgu kralja Tomislava.

advent-u-zagrebu-bozicna-bajka-kod-konzuma-1

Ove godine koncept je ponešto promijenjen, te je broj lokacija sa sajmovima smanjen, pa se tako ove godine ne održavaju Advent u Šestinama, Dvorišta, Ledana bajka na Zagrebačkom velesajmu, Novi advent u Novom Zagrebu i nekoliko drugih sajmova, dok je Fuliranje iz Tomićeve i Kurelčeve preseljeno na Strossmayerov trg. Bez obzira na to, ima i nekoliko novih događanja, pa se tako u Advent uključuju Arheološki muzej, u čijem se dvorištu održava program pod nazivom 'Secret Christmas Garden', moći će se posjetiti i Vila Prekrižje, prigodni program organizovan je i u Zoološkom vrtu, a posebno će uređen ove godine biti i Marićev prolaz u središtu grada.

Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, zatim se održava tradicionalni Božićni sajam. Adekvatne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, nude obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda. Na glavnom zagrebačkom trgu kod velikog sata nalazi se velika božićna jelka, a na pozornici se održavaju koncerti. 

pxl-171215-12440750

Advent u Zagrebu se događa i na drugim mjestima poput Zrinjevca, Cvjetnog trga, Europskog trga, kod Uspinjače i drugdje. Događanja na Zrinjevcu uključuju božićne pjesme, valcer, suvenire i tradicionalna jela.

Ne propustite