NIJEMCI ĆE 300.000 POLOVNJAKA POSLATI NA BALKAN: Pitali smo auto-dilere da li će to spustiti cijene vozila, OVAJ ODGOVOR NISMO OČEKIVALI!

Biznis
NIJEMCI ĆE 300.000 POLOVNJAKA POSLATI NA BALKAN: Pitali smo auto-dilere da li će to spustiti cijene vozila, OVAJ ODGOVOR NISMO OČEKIVALI!
.

Imamo li razloga da se radujemo?

Vozači dizel vozila u naprednijim zemljama Evrope uskoro će svoje automobile morati na parking, prenijeli su mediji. 
 
U Njemačkoj, nova odluka jednog od regionalnih sudova glasi: za sve automobile bez standarda motora EURO 6 - slijedi parking.
 
Tako se pojavila i informacija da bi dizel vozila iz Nemačke, i to po procjenama stručnjaka oko 300.000, mogla da završe na našem tržištu, koje u procentu od 60 odsto čine upravo dizelaši!

Nismo mogli da se ne zapitamo da li bi taj slijed događaja spustio cijenu polovnjaka, i imamo li razloga da se radujemo?
No, kada smo kontaktirali auto kuće koje se bave prodajom polovnih vozila shvatili smo da ovo i nije tako važna vijest za naš novčanik.
 
- Smatramo da od toga neće biti ništa. Kao uvoznici držaćemo se provjerenih lizing kuća sa kojima sarađujemo. Ako se ta vozila pojave u lizing kućama sa kojima sarađujemo, to je druga stvar, ali ako ih budu prodavala fizička lica, ništa od toga. Ne verujem da fizičko lice može da obezbjedi svu potrebnu dokumentaciju, pa se postavlja pitanje plaćanja carine - kažu iz "Balkana", firme koja godišnje uveze od 2.000 do 2.5000 polovnih vozila.
 
No još jedan je razlog što ova novost neće spustiti cijene polovnjaka.
 
- Sve automobile iz Njemačke mi kupujemo za 40, 50 odsto jeftinije u drugim zemljama. Iz Njemačke nam stiže tek 10 odsto polovnjaka koje prodajemo - kažu iz ove kuće.

Oni nam otkrivaju da je balkancima kao i uvijek prioritet cijena, iako i uvoznici vole njemačka vozila, jer je kvalitet neosporan.
 
Da Njemačka nije tržište koje je većinski bitno uvoznicima potvrdili su nam i iz auto kuće "Imperial".
 
- Sva vozila se uvoze iz Evrope, ne vidim da će ova vijest iz Njemačke uticati na naše tržište - kazali su nam kratko.
 
Tako da, ako ste se obradovali i zamišljali kupovinu nekog polovnjaka kad se ova vozila sa Zapada pojave kod nas, čini se da ste se uzalud radovali.

Izvor:espreso.rs
 

Ne propustite