VRIJEDI POKUŠATI

OVAKO MOŽETE UBRZATI WI-FI: Savjet pod brojem 3 ćete odmah probati! (VIDEO)

Objavljeno:17.11.2017 - 20:09
A A A Times Arial

Danas gotovo da ne postoji kuća koja nema Wi-Fi ruter. Međutim, veoma često se dešava da je signal koji on emituje dobar jedino u njegovoj neposrednoj blizini. Na svu sreću, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u poboljšanju signala koji emituje Wi-Fi ruter.

POSTAVITE RUTER NA SREDINU STANA ILI KUĆE

Ovo je potrebno uraditi kako bi ruter emitovao signal iste jačine u svim pravcima. Najbolje je da ga postavite na nekom otvorenom mjestu gdje neće biti okružen zidovima.

IZDIGNITE GA OD ZEMLJE

Još jedan od savjeta jeste da ruter izdignete od zemlje, jer signal ne može da prodre kroz podlogu koja je napravljena od betona ili nekog drugog sličnog materijala.

DRŽITE RUTER DALJE OD OSTALE ELEKTRONIKE

Uređaji poput televizora, mikrotalasne, računara ometaju signal koji emituje ruter, pa ne bi bilo loše da ga držite dalje od njih.

 USMJERITE ANTENE U RAZLIČITIM PRAVCIMA

Većina rutera na sebi ima dvije antene, pa je idealno da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno. Uređaji rade brže kada je njihova antena paralelna sa ruterom.

IZMJERITE BRZINU INTERNETA

Ukoliko sumnjate da nešto sa vašim Wi-Fi signalom nije u redu, najbolje je da provjeritu tačnu brzinu interneta.

Pogledajte:

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!