OKUS TRADICIJE: Krpice sa svježim sirom i vrhnjem

Kuharica
OKUS TRADICIJE: Krpice sa svježim sirom i vrhnjem
.

Jednostavno i poznato, sigurni smo da će vas ovo jelo podsjetiti na neka bezbrižnija vremena. Postoji nebrojeno mnogo načina pripreme, a mi vam donosimo onaj koji i sami volimo najviše...

Tjestenina sa sirom i vrhnjem zasigurno je jedno od najjednostavnijih tradicionalnih jela koje poznajemo. Pripremate li domaće krpice, ono će vam, naravno, oduzeti nešto više vremena, no okusi će svakako biti puno bolji.

Tanka i svilenkasta tjestenina divno će se složiti s kremastim umakom, a domaći svježi sir na divan će način zaokružiti čitavu kombinaciju, piše gastro.hr.

Pripremate li jelo s kupovnom tjesteninom, ono će vam oduzeti doslovno tek nekoliko minuta, a u njemu možete uživati za raskošniji doručak, ručak i večeru. 

Za pripremu tjestenine:

  • 500 g brašna
  • 4 jaja
  • malo vode
  • 1 žličica ulja
  • sol

Za umak:

  • 300 g svježeg sira
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 100 ml vode

Priprema:

  1. Od brašna, jaja, vode, ulja i soli zamijesite tijesto.
  2. Tijesto dobro razradite i razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi. Narežite ga na krpice.
  3. Krpice skuhajte u vreloj slanoj vodi. Koristite li kupovno tijesto, kuhajte ga prema uputama na pakiranju, dok će svježe krpice trebati svega minutu do dvije.
  4. U posudi zagrijte 100 ml vode, a u posebnoj posudi pomiješajte vrhnje i žlicu brašna. Ne želite li koristiti brašno, umak će biti nešto rjeđi.
  5. Kada se voda zagrijala dodajte mješavinu vrhnja i brašna, pustite da se zagrije pa ubacite krpice.
  6. Dobro pomiješajte i začinite soli, paprom, crvenom paprikom...
  7. Krpice stavite na tanjur i pospite ih svježim sirom.

Prijatno!

 

Ne propustite