IAKO NE DJELUJU OPASNO: Ako primijetite OVE SIMPTOME, odmah trebate otići doktoru!

Porodica i zdravlje
IAKO NE DJELUJU OPASNO: Ako primijetite OVE SIMPTOME, odmah trebate otići doktoru!
.

Simptomi kao što su pucanje noktiju, kašalj, glavobolja… ukazuju da nešto nije uredu sa tijelom. Tako se putem kašlja tijelo pokušava riješiti stranog tijela, virusa, iz organizma, glavobolja se može javiti zbog stresa, a pucanje noktiju se može javiti zbog nedostatka vitamina. Ali, ako primijetite sljedeće simptome, za neke od njih se odmah trebate javiti doktoru…

-ako imate akne kojih se ne možete riješiti, vjerovatno vam nedostaje cink. Promijenite ishranu i unosite hranu koja je bogata cinkom

-ako vam se grče mišići, preporučuje se da pijete magnezijum, odnosno da ga unosite u svoj organizam. Možete i napraviti toplu kupku i staviti unutra soli.

-ukoliko ste primijetili listanje noktiju i pucanje kose, najvjerovatnije vam nedostaje vitamin B7. Jedite češće sir, kvasac ili kikiriki da biste nadoknadili vitamin koji vam fali.

-bijeli plikovi koji se mogu pojaviti na nogama, rukama ili zglobovima, ukazuju da vam nedostaje masnih esencijalnih kiselina. Ove kiseline nalaze se u masnim uljima, morskim plodovima i ribljem ulju, pa ih uvrstite u svoju ishranu.

Također, budući da je sad sezona prehlade i gripa, ukoliko imate kašalj koji traje duže od 2 sedmice, a popraćeno je otežanim gutanjem i disanjem, boli u području grudi, te iskašljavate krv, odmah posjetite doktora.

Ne propustite