VELIKO NEVRIJEME: Olujni vjetar odnio krov, nastava obustavljena (FOTO)

Region
VELIKO NEVRIJEME: Olujni vjetar  odnio krov, nastava obustavljena (FOTO)
.

Olujni vjetar koji je duvao na području Zrenjanina, odigao je dio limenog krova na osnovnoj školi "Jovan Cvijić", izjavila je direktorka škole Biljana Jovanov i dodala da će zbog toga nastava biti obustavljena do narednog ponedeljka.

"Oko 15 časova juče vetar je odigao deo limenog krova - dio iznad toaleta, kotlarnice i hodnika na drugom spratu. Obaveštene su sve nadležne institucije - Školska uprava, lice za bezbednost", rekla je Jovanov za portal "I love Zrenjanin".

Prema njenim riječima, vatrogasci su morali da isjeku krov i da spuste dijelove ispred kotlarnice, dok je gradska uprava poslala ekipu majstora kako bi se šteta sanirala, prenosi Tanjug. 

 

PROČITAJTE JOŠ: 

GRAD PO VODOM: Izlila se rijeka, odnijela put i nekoliko kuća odsjekla o od svijeta (FOTO)

 

Rijeka Gradac izlila se kod nove brane, gdje je napravila "novo" korito, odnijela novi asfaltni put u dužini od 30 metara i više valjevskih domaćinstava "odsjekla od svijeta".

Na tom dijelu odsječenog puta se nalazi i crpna stanica valjevskog vodovoda, ali kako je rečeno za Telegraf oni su organizovali na adekvatan način, tako da problema sa radom crpne stanice nema. Zbog vode koja je odnijela dio puta nemoguće je doći do mnogih domaćinstava u tom dijelu Valjeva, a očekuje se da će lokalna samouprava brzo reagovati i da će naći odgovorajaće rješenje.

valjevo

Kako je potvrđeno u Meteorološkoj stanici, u posljednja tri dana na području Valjeva palo je čak 86 litara kiše po kvadratnom metru. Najviše padavina je bilo u protekla 24 sata, kada je palo 64, 2 litara kiše po kvadratnom metru. Padavine su prestale noćas oko dva sata posle ponoći.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

STRAŠNO NEVRIJEME U NAŠOJ ZEMLJI Vjetar nosio kontejnere i čupao stabla: Voda blokirala ulice

Nevrijeme koje je zahvatilo Zenicu izazvalo je velike probleme u odvijanju saobraćaja, a pričinilo je i materijalnu štetu.

Kiša praćena vjetrom u Zenici je počela padati sinoć oko 21.00 čas, a nevrijeme je vrhunac dostiglo oko 2.00 časa iza ponoći, kada su jaki udari vjetra lomili grane i cijela stabla. 

Opalo lišće začepilo je odvode na saobraćajnicama, zbog čega voda nije mogla oticati, pa je u blokadi bilo nekoliko ulica, javljaju federalni mediji. 

zenica1

Jak vjetar nosio je kontejnere, ali i inventar u baštama ugostiteljskih objekata, frižidere ispred trgovina, kao i komade fasada. 

Pod udarom vjetra slomilo se jedno drvo i svojom težinom polomilo ogradu crkve u Štrosmajerovoj ulici. Tom prilikom došlo je i do obaranja kablova javne mreže, a na jednom vozilu je pričinjena materijalna šteta, prenosi Srna. 

 

 

Ne propustite