POVOLJNI I BRZI TRIKOVI: Ovako ćete se najlakše riješiti neugodnih mirisa u stanu

Sve za dom
POVOLJNI I BRZI TRIKOVI: Ovako ćete se najlakše riješiti neugodnih mirisa u stanu
.

Ponekad nismo ni svjesni da u kući imamo miris, ali naši gosti svakako će to odmah primijetiti. Ako ne želite riskirati, postoji nekoliko trikova kojima ćete brzo i lako osvježiti stan.

Osvježivači u sprejevima ili bočicama koje polako otpuštaju miris jedan su od najbržih načina, ali i mirisne svijeće lako mogu riješiti problem. Mirisne svijeće osim toga lijepo izgledaju pa daju poseban štih ako je u pitanju neko večernje druženje ili se jednostavno želite opustiti i uživati u svome domu.

Jolie Kerr u Americi je poznata kao velika stručnjakinja za čišćenje i organizaciju doma, a za Huffington Post otkriva jedan trik s limunom. Skuhajte koru od limuna u vodi i nakon što se ohladi, uspite je u raspršivač. Koru od limuna ćete ukloniti, a voda će biti povoljan osvježivač zraka u kući.

Razni osvježivači ili mirisne svijeće samo će maskirati mirise i idealni su kada vam se najave gosti pa nemate puno vremena da ih se riješite, neugodne mirise možete i iskorijeniti nekim drugim metodama. Časopis Good Housekeeping naglašava kako su neugodni mirisi u kući obično alkalni, a sredstva za maskiranje kisela pa ih zato ne mogu eliminirati.

Da biste to postigli, ne treba vam puno novca, jer je ocat, baš kao i kod čišćenja, idealan saveznik. U malu zdjelu ulijte ocat i ostavite ga na nekom manje vidljivom mjestu. Nakon dan ili dva dana upit će sve mirise i to ćete najbolje primijetiti kada se vratite kući, a ne dok boravite u prostoru. Budući da će za nekoliko dana ocat ishlapjeti, sjetite se uliti novi. Za brže rezultate stavite vodu i ocat u lonac pa pustite da zakipi i stvori se para. Ona će također odlično neutralizirati neugodne mirise.

Neugodan miris od ljubimaca, koji se najčešće uvuče u tapecirani namještaj ili tepihe možete riješiti sodom bikarbonom. Ostavite da stoji 15 minuta na kritičnom mjestu i zatim usisajte.

Ponekad se neugodni mirisi u domu stvore primjerice u kanti za otpatke i lako će ispuniti kuhinju. Da biste to spriječili, iskoristite koru iscijeđenog limuna i ubacite je u smeće. Može pomoći i naranča.

Ako imate problema s neugodnim mirisom u hladnjaku, stavite u jednu otvorenu posudicu prašak za pecivo i ostavite preko noći. Trebao bi upiti sav miris, a zatim prebrišite sve police i rešetke otopinom od octa i vode, piše tportal.hr.

Ne propustite