Povratne karte sa CityDealom i agencijom Biss Tours po NAJPOVOLJNIJIM cijenama!

Kiosk
Povratne karte sa CityDealom i agencijom Biss Tours po NAJPOVOLJNIJIM cijenama!
.

Sa vodećim portalom grupne kupovine u Bosni i Hercegovini - CityDeal.ba možete putovati gdje god želite, po vrlo niskim cijenama. Ovaj mjesec za vas su izdvojili povratne karte za Beč, Salzburg i Bregenz po najnižim cijenama u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa agencijom Biss Tours agencijom. U Beč možete otići za 87,50 KM, Salzburg 99 KM ili ipak Bregenz za 125 KM.

Beč je živopisan i multikulturalan grad u srcu Europe. Više od 400 godina bio je središte Habsburške monarhije i Austro-Ugarskog carstva, te stoga posjetiteljima nudi pregršt atrakcija: carske palače, muzeje i galerije, koncertne dvorane i operne kuće, ali i velik broj kultnih mjesta gdje su se neki od najvećih umova 18. i 19. stoljeća okupljali i radili. Osim toga, Beč znači i zabavu: mnoštvo koncerata, partyja i okupljanja na otvorenom, pored Dunava, piknika i vožnji na vlaku smrti… Beč će vam pružiti sve. Za početak obilaska Beča svoj prvi dan možete provesti na Maria-Theresien-Platz, gdje se nalaze dva najpoznatija muzeja u  Austriji: Bečki Prirodopisni muzej i Muzej historijske umjetnosti. Ako vas zanima psihologija, možda ćete željeti posjetiti Muzej Sigmunda Freuda koji uključuje poznatu čekaonicu i njegovu radnu sobu, s originalnim namještajem, kao i neke izloške koji se tiču obitelji Freud i biografije Sigmunda Freuda.

bec

Prošetajte se po četvrti i razgledajte Bečku gradsku vijećnicu s okolnim parkom koja se nalazi u blizini. Tijekom Adventa ovo je središnje mjesto na kojem se organizira veći dio Bečkog Božićnog sajma. S druge strane ceste, preko puta gradske vijećnice, vidjet ćete Burgtheater (Carsko kazalište). Zaokružite svoj prvi dan u obližnjoj kafani Café Central. Datira iz 1876. godine i najatraktivnija je kafana u Beču. Ovdje su se svi veliki umovi 19. stoljeća, poput Freuda, Trotskog, Altenberga, itd. okupljali uz kafu. Prilikom posjete Beču morate probati poznatu Sacher tortu, najpoznatiju čokoladnu tortu na svijetu. Odmah pored slastičarnice Demel pronaći ćete palaču Hofburg – bivšu carsku palaču (zimsku rezidenciju) dinastije Habsburg. Vrijeme je za posjet palači i vrtovima Schönbrunna, bivše carske ljetne rezidencije dinastije Habsburg. Ovo veliko imanje sastoji se od barokne palače, oranžerije, glorijeta, kuće palmi i paviljona, sve okruženo veličanstvenim vrtovima. Otiđite u Prater – veliki zabavni park s brojnim vožnjama i atrakcijama, vozom smrti, kućom duhova, i poznatim velikim kotačem. Metro linije U1 i U3 vode do trga Stephansplatz, glavne pješačke zone u Beču. To je ujedno i najbolja shopping zona s dućanima kao što su Zara, Mango, H&M, Peek & Cloppenburg, Swarovski, Douglas parfumerija, itd., a pronaći ćete i Nespresso Boutique i Julius Meinl dućan na Grabenu. Odmah iza katedrale Sv. Stjepana pronaći ćete Mozarthaus. U blizini Mozartove kuće, niz ulice Schulerstrasse i Zedlitzgasse, nalazi se gradski park, sa spomenicima Franzu Schubertu i Johannu Straussu, kao i Bečki Kursalon Hübner.

Salzburg je po veličini četvrti grad u Austriji, nakon Beča, Graza i Linza. Poznat je kao dom barokne arhitekture, ali i kao mjesto u kojemu je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine. Salzburg je smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prijevod imena bio 'grad od soli'. Danas je to pravi turistički grad, u kojem broj posjetitelja nekoliko puta premašuje broj lokalnih stanovnika. Salzburg je nedvojbeno grad kulture, a nevjerojatnih 4000 događanja godišnje čini ga jednom od europskih kulturnih prijestolnica! Festival 'Salzburger Festspiele, koji se održava još od 1920. godine, središnji je događaj, kad grad vrvi životom, a u njemu se održavaju brojne predstave, koncerti i opere.Salzburg se najbolje može upoznati pješice. Stari je grad relativno malen i skriva pregršt galerija, butika, kafana i autentičnih restauranata, dok se oni najzanimljiviji uglavnom nalaze u ulicama i prolazima pokraj glavnih trgova. U Salzburgu se, uz W. A. Mozarta, rodio i Josef Mohr. Vjerojatno isprva ne tako poznato ime, ali je puno poznatije njegovo suautorsko djelo - božićna pjesma 'Tiha noć'.

salzburg

Dvije hiljade godina star grad na Bodenskom jezeru i njegov simbol, kula Maritinsturm u srednjovjekovnoj gradskoj jezgri, danas je magnet za ljubitelje modernog graditeljstva. Arhitekti kao što su Hans Hollein, Jean Nouvel i Peter Zumthor te krug „Arhitekata pokrajine Vorarlberg" u najnovije doba oblikovali su panoramu Bregenza u kojem živi 28.000 stanovnika. Glavni grad Vorarlberga, smješten na trećem po veličini jezeru u srednjoj Europi, pozdravit će vas raznovrsnim programima kulture i sportskih aktivnosti. S obližnje planine Pfänder, visoke 1064 metra, pružaju se jedinstveni vidici, a brodice na jezeru povest će vas na romantične plovidbe.

Kulturni vrhunac svakako je Festival u Bregenzu s tradicijom dugom više od pola stoljeća, kada se na predivnoj pozornici na jezeru izvode prvoklasne opere vrhunskih režisera s „domaćim orkestrom", Bečkim simfoničarima. Osim festivalskih priredbi, cijele vas godine očekuju stotine drugih događanja, kao što su izložbe, koncerti, „Proljeće u Bregenzu" (Bregenzer Frühling) ili međunarodni festival plesa.

Za pregršt aktivnosti pobrinut će se biciklističke i planinarske staze, teniski tereni, paragliding i sve vrste vodenog sporta. S planine Pfänder, na koju vozi panoramska žičara, može se uživati u predivnom pogledu na švicarske planine, Bodensko jezero, Allgäu i vrhove bregenških šuma, sve do Widdersteina na granici s Tirolom.

bregenz

Ne propustite