ZAPALILI BISTE KUĆU KADA BISTE VIDJELI OVAKO NEŠTO: Jezivo biće teroriše cijeli kontinent, a niko ne zna šta je!

Kiosk
ZAPALILI BISTE KUĆU KADA BISTE VIDJELI OVAKO NEŠTO: Jezivo biće teroriše cijeli kontinent, a niko ne zna šta je!
.

Snimak misterioznog insekta koji podsjeća na leptiricu, ali koji ima pipke koji pulsiraju, zgrozio je korisnike interneta.

Insekt se može naći u Aziji i Australiji, a zove se Creatonotos gangis.
 
Pipci koji štrče su zapravo organi koji izlučuju feromone da bi privukli druge jedinke ove vrste na parenje.

Video zaista zastršujućeg insekta snimljen je u Indoneziji, a na Facebook ga je postavio izvjesni Gandik. Za kratko vreme skupio je milione pregleda.
 
Većina ljudi u Australiji, gdje bar ima svakakvih životinja, u komentarima ne može da ne izrazi zgroženost ovim stvorom.

"Zapalio bih kuću kada bih vidio ovako nešto", bio je samo jedan od komentara.

PROČITAJTE JOŠ: 

Danas su u ranim jutarnjim satima na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina carinici spriječili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 eura.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji njemački državljanin turskog porijekla. On je vozio "mercedes" nhemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima njemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, njemački državljanin, piše "Telegraf".

Oni su carinicima rekli kako nemaju ništa za prijaviti, ali tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sjedišta, pronađena su dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 eura, zamotana u aluminijumsku foliju.

266-400-neprijavljenih-evra-na-gradini-24-10-2017-830x0

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 eura.

Vozač je izjavio kako nije znao da njegovi saputnici imaju toliku sumu neprijavljenih deviza. Majci i sinu je vraćeno dozvoljenih 10.000 eura, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

 

SNIJEG PADA KAO DA JE DECEMBAR: Ako ste krenuli na put, izbjegavajte ove pravce JER ĆETE ZAGLAVITI!

Planine u Srbiji prekrivene su snijegom, a zbog padavina zatvorene su pojedine dionice, pa se vozači upozoravaju da obrate pažnju na prohodne putne pravce.

Srbije, Kopaonik, bjelio se još juče tokom dana, a u ranim jutarnjim satima počeo je na teritoriji opštine Nova Varoš (Zlatar).


NOVA VAROŠ

 

#winter #ice #pine #ontheroad #zlatar #serbia #winterlove #snowday#mojazapadnasrbija

A post shared by Dragana (@draganapaskulj) on 

Već oko podneva, u Novoj Varoši se formirao snježni pokrivač u visini od pet centimetara. Na okolnim planinama pada kao da je decembar! Kako piše Glas zapadne Srbije, predsjednik te opštine Radosav Vasiljevi je istakao da za sada nema zastoja u saobraćaju i da je opština spremno dočekala predstojeće padavine.


IVANJICA

Saobraćaj je obustavljen na državnom putu II A reda broj 198, na deonici od Prekog brda do Odvraćenice, a očekuje se da će saobraćaj na tom putu biti normalizovan sutra.

Snežni nanosi uslovili su otežan saobraćaj na državnom putu I B reda broj 21, na deonici Divljaka-Ivanjica-Gajićevina, kao i na državnom putu I B reda broj 30, na deonici Buk-Slatina.

Saobraćaj je zbog snijega otežan i na državnom putu II A reda broj 194, na kružnom toku dionice Prilike-Jasenovo, kao i na državnom putu II B reda broj 409, na deonici Kumanica-Gleđica. Javno preduzeće "Putevi Srbije" navelo je i da su ekipe na terenu i da čiste snijeg.

 

SJENICA

 

Snezno jutro na Kopaoniku ❄️❄️❄️#skijalistasrbije #Kopaonik #ski #skiseasoniscoming #pogledsavisine

A post shared by Ski Resorts Of Serbia (@skijalistasrbije) on 

Snježne padavine formirale su tokom noći i na teritoriji opštine Sjenica. Snežni pokrivač debljine je do četiri centimetra. Meteorolog Esad Mujagić rekao je novopazarskom radiju Sto plus da se temperatura tokom noći nije spuštala ispod nultog ponedjeljka, da je tako i danas, pa je realno očekivati obimnije padavine.

Iako se na tlu zadržava u raskvašenom stanju, snijeg za sada ne stvara probleme u odvijanju saobraćaja i svi lokalni putevi su prohodni.

 

KOPAONIK

Na području Sjenice, Tutina i Kopaonika, zbog snijega kao i moguće poledice obavezna je zimska oprema, upozorio je danas vozače Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na Kopaoniku je jutros izmjereno 17 centimetara snega, a snijeg pada i tokom dana, rečeno je Beti u meteorološkoj stanici na toj planini.

- Izmjerena je i temperatura od minus dva stepena - naveo je dežurni meteorolog .

 

Današnji prizori #Kopaonik-a #sneg #snow #october

A post shared by InfoKOP (@infokop) on 


KIŠA U CIJELOJ SRBIJI, OSIM NA PLANINAMA

Kiša koja i dalje pada u većini krajeva Srbije zahtjeva usporenu vožnju a mogući su i povremeni zastoji u saobraćaju, naveo je AMSS.

Veće količina vode koja se zadržava na putevima predstavlja dodatnu opasnost na dionicima gdje ima rupa, jer su popunjene vodom pa se ne vide, upozorio je vozače AMSS.

Ne propustite