Američka muzička ikona Whitney Houston – najnovija ŽRTVA lijekova?

Zanimljivosti
Američka muzička ikona Whitney Houston – najnovija ŽRTVA lijekova?
.

Kako prenose američki mediji, "uz Houston je u hotelskoj sobi pronađeno obilje sedativa među kojima su bili Lorazepam, Valium, Xanax i lijekovi za spavanje".

Američka muzička ikona Whitney Houston je još jedna tragična žrtva lijekova.

Naime, prema posljednjim informacijama iz medija, uz Whitney u trenutku smrti nisu pronađene droge, nego lijekovi koji se propisuju na recept.

Pretpostavlja se da su ovi lijekovi uzrokovali smrt Whitney Houston.

Rezultati obdukcije još uvijek nisu objavljeni pa se zasad ne zna stvarni uzrok smrti američke pop zvijezde.

 

Whitney Houston je uzimala i Xanax, psihijatrijski lijek protiv depresije

Prema izjavama članova obitelji Whitney Houston, pjevačica je uzimala i Xanax, snažni antidepresiv koji često uzrokuje promjene u raspoloženju i sklonost suicidu.

Iako Xanax nije na listi SSRI lijekova (najsnažnijih antidepresiva koji utječu na promjenu osobnosti), i Xanax ima niz negativnih posljedica među kojima su:

agresija
bijes i neprijateljstvo
grčevi i drhtanje
strah i uznemirenost
Prekomjerna doza Xanaxa može izazvati:

vrtoglavicu
nesvjesticu
komu
smrt

DSM-IV - dijagnostički i statistički priručnik za mentalne poremećaje - snažno preporučuje propisivanje Xanaxa pa se u posljednjim godinama uporaba ovoga lijeka značajno povećala.


Whitney Houston je pokazivala jasne simptome štetnih nuspojava lijekova

Samo dva dana prije tragičnog kraja, Whitney Houston se pojavila na zabavi uoči dodjele nagrada za Grammy.

Prema očevicima, te je večeri Whitney izgledala „izgubljeno i neraspoloženo“. Kad joj je jedan od zaštitara pokušao pomoći da uđe u auto, ona je ljutito reagirala i odgurnula ga.

Iako se smješkala obožavateljima koji su joj prilazili, svi su zamijetili da je neraspoložena. Kad je odlazila bila je vidno nesigurna u vlastiti hod iz čega je bilo jasno da ne može kontrolirati vlastito tijelo.

Upravo iz svega navedenoga, jasno je da su njezino ponašanje i stanje posljedica uzimanja psihijatrijskih lijekova ili droga (ili oboje zajedno).

Budući da ovo nije bio prvi slučaj da se Whitney ovako ponašala, jasno je da su joj lijekovi značajno utjecali na funkcije mozga, osobnost i ponašanje.


I Heatha Ledgera su ubili lijekovi

I proslavljeni američki glumac Heath Ledger je preminuo od lijekova.

No, zapamtite, na svaku poznatu osobu koja umire od lijekova koje im propišu doktori, stotine tisuća običnih ljudi umire od istih posljedica, ali se o njima ne piše.

Prema statistikama, svake godine više od 200.000 Amerikanaca umre od posljedica uzimanja lijekova, čak i ako ih koriste prema liječničkim uputama.

Broj osoba koje preminu od lijekova nemjerljivo je veći od broja osoba koje su poginule u terorističkom napadu na SAD 11. rujna. 

I dok se SAD bore protiv svih vrsta terorizma uvodeći nove provjere, zakone i straže, apsolutno ništa ne čine protiv pravog holokausta kojeg svakodnevno počinjavaju lijekovi.

Whitney Houston je samo još jedna Amerikanka koju je ubila velika farmaceutska industrija koja oduvijek više brine o profitu, nego o životima stvarnih ljudi.

Ovaj put svijet je izgubio umjetnicu čiji je život skraćen ovisnošću i čitavom „kulturom lijekova“ koja postoji u našem društvu.


Ovisnicima treba pomoć, a ne osuda

Ovisnicima o lijekovima i drogama potrebna je pomoć i podrška, a ne kažnjavanje i osuda od strane društva.

Prema američkim zakonima, Whitney Houston je trebala biti osuđena zbog zlouporabe lijekova.

Društvo na ovisnost mora odgovoriti suosjećanjem i kvalitetnom pomoći, a ne osvetom i kaznom.

Da postoji kvalitetan sustav zaštite ovisnika o lijekovima (i drogama) Whitney Houston i mnoge anonimne žrtve danas bi bile žive.

Među pobornicima dekriminalizacije lakih droga našao se američki pjevač Tony Bennett koji naglašava da bi tada ovisnici mogli potražiti pomoć i suosjećanje, bez opasnosti da će biti osuđeni i marginalizirani.

„Prvo Michael Jackson, pa Amy Winehouse, a sada i veličanstvena Whitney Houston“, istakao je Bennett.

Dok god su ti ovisnici samo kriminalci, dotad će država nastaviti provoditi svoju policijsku potjeru za njima ne čineći ništa da spriječi uzroke ove pošasti.


Ne bismo trebali kriviti ovisnike, nego farmaceutsku industriju, koja je naše društvo pretvorila u društvo ovisnika o lijekovima.

 

Ne propustite