DIRLJIVO

MAJI JE PRIŠAO BESKUĆNIK I ZAMOLIO JE ZA NOVAC: Ostatak priče je nešto najljepše što ćete pročitati danas

Objavljeno:21.10.2017 - 14:01
A A A Times Arial

Kada je krenula u šoping Maji Žrobecka iz Poljske prišao je beskućnik i zatražio 60 zlota (oko 27 KM).  Stala je i poslušala šta ima reći. 

Objasnio joj je kako su mu šinteri uzeli psa, njegovog najvjernijeg prijatelja, te mu je bio potreban novac kako bi ga izbavio iz azila.

Maja u početku nije bila u potpunosti uvjerena da čovjek govori istinu, no djelovao joj je dovoljno iskreno da ga pusti u svoj auto te je krenula s njim u azil.

U azilu je saznala da je čovjek i dan prije pokušavao "osloboditi" svog psa, ali nije uspio jer nije imao tih 60 zlota. Radnica azila uvjerila ju je da pas nije ozlijeđen te da je sve vrijeme dobivao hranu.

"Platila sam i rekli su mi da imam veliko srce. Reakcija psa koji se toliko obradovao ponovnom susretu sa svojim vlasnikom je bila neopisiva i učinila me je toliko ponosnom jer sam na neki način mogla pomoći tom čovjeku. Pouka ove moje priče je valjda da ne trebamo biti tako bezosjećajni prema drugim ljudima i da ne trebamo imati predrasude. Ovo nije nikakav blesavi altruizam, već ono što nas čini ljudima", napisala je, između ostalog, na Facebooku.

Njena objava vrlo brzo postala je viralna, a poljski Noizz piše kako je beskućnik bio toliko emotivan da nije mogao naći dovoljno riječi zahvale.