beta
Četvrtak 21. 01. 2021

TUGA

Iznenadan odlazak našeg dugogodišnjeg kolege: Tragično je preminuo u 58. godini

Objavljeno:16.10.2017 - 23:15
Nostalgicno » Nostalgicno
A A A Times Arial

Naš dugogodišnji kolega Dragan Jokić tragično je preminuo u 58. godini u Beogradu. Vodio je Jutarnji program i emisiju "Beogradske hronike", a bio je i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika, odgovorni urednik Jutarnjeg programa i šef deska.
 
Dragan Jokić je kao novinar radio u "Studentu", "NON-u", "Pobjedi", "Večernjim novostima" i Radiju Studentski grad, gdje je bio glavni i odgovorni urednik.
 
Prije dolaska u Televiziju Beograd 1989. godine, radio je u redakciji Dnevnika na srpskom jeziku u Prištini, a od 1993. godine bio je novinar-urednik u redakciji Beogradskog TV programa.
 
Vodio je Jutarnji program i emisiju "Beogradske hronike", a bio je i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika, odgovorni urednik Jutarnjeg programa i šef deska.
 
Snimio je brojne putopisne reportaže i dokumentarne emisije iz Japana, Indije, Latinske Amerike i Kine.
 
Kolege će ga pamtiti kao vedrog i nasmijanog, profesionalca, dobrog prijatelja i čovjeka nevjerovatne energije i optimizma.
 
Dragan Jokić rođen je 1959. godine u Andrijevici u Crnoj Gori. Ekonomski fakultet završio je 1986. godine u Beogradu. Ostavio je suprugu i dva sina.
 
Vrijeme i mjesto komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeni.
 
(Kurir)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!