NAJZDRAVIJE POVRĆE KOJE MOŽETE POJESTI, a u Bosni gotovo da nema obroka bez njega
Ove vrste povrća dovode do najvećeg povećanja tjelesne težine, a redovno ih konzumirate.
Harvardski istraživači proučavali su dnevnu isharnu 130.000 odrasle populacije, starijih od 20 godina.
Svake četiri godine naučnici su tražili dnevnike ishrane svojih učesnika, a svake dvije godine oni su prijavljivali svoju tačnu težinu.
Sa ovim rezltatima, studija je uspjela da identifikuje kategoriju povrća koja u stvari doprinosi povećanju tjelesne težine.
Mogli su čak da odrede jednu vrstu povrća koja dovodi do najvećeg povećanja tjelesne težine.
Učesnici koji su jeli veće količine skrobnog povrća, poput krompira i graška i kukuruza su dobivali na težini.
Kukuruz se pokazao po najgori od svog povrća. Ova skrobna namirnica ima dosta šećera, što dovodi do toga da vam se traži sve više i više.
Nasuprot tome, sistraživanje je pokazalo da učesnici koji su jeli dosta vlaknastog povrća, kao što je grah, izgubili su tokom vremena na težini.