Istrenirala vjeverice da napadnu njenog bivšeg momka

Zanimljivosti
Istrenirala vjeverice da napadnu njenog bivšeg momka
.

Dženis Smit (45) uhapšena je u Detroitu zbog veoma čudnog kriminalnog čina.Policija sumnja da je Dženis istrenirala veći broj vjeverica da bi napala svog bivšeg momka.

Žrtva napada Džejms Robinson (51) je u poslednjih mjesec dana bio žrtva više napada u kojima je glavni "osumljičeni" za napad bilo desetak vjeverica. On je u tim napadima vjeverica pretrpio više ozbiljnih povreda, među njima su  gubitak dva prsta i jednog testisa.

Robinson nije imao pojma zašto ga vjeverice napadaju, sve dok nije vidio svoju bivšu djevojku kako bodri malene vjeverice dok ga one napadaju. Djevojka je inače bivši cirkuski dreser i trener životinja, te je jasno bilo o čemu je riječ.

"Bila je skrivena u grmlju, ali mogao sam jasno da je vidim i čujem. Izdavala je naređenja vjevericama i govorila im da me napadaju" izjavio je Robinson. Shvativši da bi u jednom trenutku čak i život mogao da mu bude ugrožen, Robinson se obratio policiji. Policija je odmah započela istragu i otišla u posjetu Smitovoj. U njenom stanu pronađene su desetine kaveza u kojima se nalazilo ukupno 27 vjeverica. Takođe su pronašli i lutke pomoću kojih ih je trenirala, a na čijim su licima bile nalijepljene Robinsonove fotografije .

Šef detroitske policije Džejm Krejg potvrdio je da je Smitova optužena za napad i da je tokom ispitivanja sve priznala. "Ona je hvatala i trenirala vjeverice da uznemiravaju i napadaju gospodina Robinsona, inače njenog bivšeg momka. Prije je trenirala lavove u cirkusu, pa joj je dresura vjeverica bila veoma laka. Rekla je da je planirala da napravi vojsku od 50 do 100 veverica koje bi napale njenog bivšeg momka" izjavio je šef policije.

Smitova je suočena sa čitavim nizom optužbi, od maltretiranja životinja, pa sve do njihovog korišćenja kao oružja. Njeni advokati zahtevaju da se izvrši procjena psihijatrijskog stanja Smitove, pošto smatraju da dotična pati od ozbiljnih problema, zbog čega nije sposobna za suđenje.

Kao potvrdu psihičkih problema izjavili su da bi imalo više smisla da je, kao dreser, upotrijebila pse ili medvjeda, nego vjeverice. U slučaju da ipak dođe do suđenja i do osude, Smitovoj prijeti maksimalna zatvorska kazna od 65 godina robije.

Ne propustite