GENIJALAN TRIK: Uklonite svaku ogrebotinu na naočalama jednim potezom!

Kiosk
GENIJALAN TRIK: Uklonite svaku ogrebotinu na naočalama jednim potezom!
.

Svi oni koji nose naočale znaju koliko smetaju prljava stakla. 

U nastavku pogledajte jednostavan način kako ih možete očistiti. 

SODA BIKARBONA

Samo trebate da pomiješate malo sode i malo vode pa tu smjesu kružnim pokretima nanesete na staklo. Onda obrišite vlažnom pamučnom krpom, pa zatim suhom.

PASTA ZA ZUBE

Na isti način možete da koristite i pastu za zube. Jednostavno je malo nanesete i prebrišete. Možete da ju koristite i za prekrivanje ogrebotina na naočalama.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

BOLI VAS GLAVA: Možda su razlog (nekvalitetne) sunčane naočale

Sunčane naočale mnogi shvaćaju kao atraktivan modni detalj, a ne kao sredstvo koje štiti i čuva zdravlje očiju. Stručnjaci pak upozoravaju kako, osim od sunca, sunčane naočale štite oči od vjetra, peludi, prašine, smoga…

– Budući da je ozonski omotač tanji i sunčane zrake lakše prolaze do zemljine površine, sunčane naočale bi se trebale nositi cijele godine. Nošenjem od malih nogu možemo usporiti nastanak mrene ili degenerativnih promjena na mrežnici – upozorava dr. med. Jasenka Pičman.

Napominje kako je nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo da više od tri četvrtine jeftinih sunčanih naočala ne pružaju dovoljnu UV zaštitu iako gotovo sve imaju markicu da su prošle UV testiranje te da štite oči.

– Dugotrajno nošenje takvih naočala može trajno naštetiti vidu te izazvati glavobolje. “Prave” sunčane naočale izrađene su od kvalitetnijih materijala i garantiraju 100% UVA i UVB zaštitu. Takve naočale na svome krilu imaju oznaku CE, što znači da su u skladu s europskim standardima – ističe dr. med. Jasenka Pičman i zaključuje: – Ako sunčane naočale nemaju adekvatnu UVA i UVB zaštitu, oči mogu postati podražene i osjetljive.

Kroz dulje vrijeme to može dovesti do zdravstvenih problema, uključujući kataraktu, izrasline na površini oka i vjeđa pa čak i rak kože vjeđa.

Ne propustite