Viber donosi nove promjene: izmijenjen i grupni chat

Tech
Viber donosi nove promjene: izmijenjen i grupni chat
.

Viber, jedna od vodecih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, danas je objavila azuriranje sa nizom novina.

 

Najznacajnije izmjene fokusirane su na grupne chatove i skrivene razgovore. Ove izmjene omogucavaju administratorima grupnih razgovora da izdvoje neku poruku i postave je na vrh ekrana, kako bi najvazniji sadrzaj bio automatski vidljiv svima. Takodjer dodatno se isticu ljubicastom pozadinom i ne mogu se ukloniti, vec ostaju na vrhu razgovora bez obzira na poruke poslate poslije.

Takodjer, uvedena je opcija "odgovori na odredjenu poruku". Naime, prilikom grupnih razgovora jako je tesko brzo odgovoriti na poruku, bez da se neko drugi ne ubaci u razgovor. Najnovija opcija vam omogucava da, dugim klikom na neciju poruku i odabirom opcije "reply" odgovorite samo na odredjenu poruku, bez da ometate ostatak razgovora, jer tu poruku ce vidjeti samo osoba na ciju poruku odgovarate.

image

Uz sve to, jedna nova opcija jesu objavne liste. Naime ova opcija jako je slicna grupnim razgovorima i jednom kada se napravi lista prijatelja razgovora, ona ostaje spremljena u vasem popisu razgovora. Medjutim, sve poruke poslane u objavnim listama salji se privatno, svakom clanu zasebno na privatni chat. Korisnici mogu bez problema mijenjati naziv i sudionike svojih objavnih listi. Medjutim, treba napomenuti, da samo osobe koje imaju sacuvan brojnposiljatelja ce moci primiti poruku poslanu kroz objavnu listu.

 

Ne propustite