OBRATITE PAŽNJU: Ovo je jedan od najčešćih i osnovnih signala da "tamo dole" nije sve kako treba

Praktična žena
OBRATITE PAŽNJU: Ovo je jedan od najčešćih i osnovnih signala da "tamo dole" nije sve kako treba
.

Svrab u pratnji različitih simptoma može da bude signal za mnoge stvari. Recimo za bakterijsku vaginozu koju odlikuju svrab, peckanje i sekret koji ima miris ribe. Potom, svrab i peckanje tokom odnosa ili nužde obično znače gljivičnu infekciju. Svrab i crvenilo, ali i otok, simptomi su kontaktnog dermatitisa.

Svrab vagine je jedan od najčešćih i osnovnih signala da "tamo dole" nije sve kako treba. Uzroci mogu da budu razni, ali jedan je posebno iznenađujuć.

Naravno, ne treba zaboraviti ni seksualno prenosive bolesti, koje odlikuje čitav spektar simptoma uz svrab. ali to nije sve - mnoge žene bore se sa ovim problemom, a da to i ne znaju:

SKLEROZNI LIŠAJ

Da, tamo dole možete da imate i lišaj! Ovo oboljenje se, pored svraba, manifestuje u vidu bijelih tačkica na koži i ne smije da se ignoriše. U slučaju da primjetite ovako nešto, ni slučajno se ne liječite na svoju ruku, već pravac kod ginekologa. Pored vagine, ovaj lišaj često se nađe i na vratu, struku, nadlaktici ili unutrašnjoj strani butine. Gdje god da se pojavio, svrbi kao ludo, a obično je površina široka par centimetara i izgledom i na dodir odskače od ostatka kože. U svakom slučaju, kao što smo već rekli, kada to primjetite - pravac ginekolog, i ni slučajno ne pokušavajte da same riješite problem.

Ne propustite