Vodoodbrana Sarajeva: Čekamo odluke Skupštine Kantona

Bosna i Hercegovina
Vodoodbrana Sarajeva: Čekamo odluke Skupštine Kantona
-

Iz Kampanje Vodoodbrana Sarajeva saopćeno je da će aktivnosti biti okončane na dan sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, 28. septembra 2017., kada će za predstavnika organizatora kampanje biti zatraženo obraćanje Skupštini kako bi se iznijelo viđenje problema i mogući put ka rješenju vodosnabdijevanja građana Sarajeva.

Navode da su građani, volonteri i aktivisti pozvani da se okupe na lokaciji s koje je počelo prikupljanje potpisa za Otvoreni protestni poziv kantonalnoj skupštini (park iza zgrade Predsjedništva) i zajedno sačekaju vijesti o odlukama te najviše instance vlasti u kantonu.

Podsjećaju da kampanja traje od 11. septembra i da su za to vrijeme uspjeli izboriti hitnu sjednicu Skupštine KS o vodosnabdijevanju grada i makar pokušaj kantonalnih vlasti da intenzivno rade na ovom problemu.

- Tokom prethodne dvije sedmice organizatori kampanje i stanovništvo Sarajeva, isključivo volonterskim radom i dobrovoljnim prilozima učesnika akcije, prikupili su više od 5.000 potpisa, čime je izvršen vrlo konkretan politički pritisak na nadležne da se sa koliko-toliko zadovoljavajućim stepenom odgovornosti i ozbiljnosti pozabave redukcijama vode i urušavanjem kompletnog sistema vodosnabdijevanja - saopćeno je.

 

Ne propustite