Prirodni lijekovi koji su PRVA POMOĆ KOD ZUBOBOLJE

Porodica i zdravlje
Prirodni lijekovi koji su PRVA POMOĆ KOD ZUBOBOLJE
.

Poput glavobolje, ni zubobolja nije bolest već znak da nešto nije u redu sa zubima. Najčešće nastaje kao posljedica nadražaja zubnoga živca zbog bolesnih promjena samog zuba ili njegove neposredne okoline, premda bol može nastupiti i zbog oboljenja živca.

Svejedno je što je uzrok boli, jer ona ipak zahtjeva liječničku intervenciju. Kućna sredstva nikako ne mogu nadomjestiti liječničku terapiju, već samo ublažiti bol do posjete zubaru.

 

PASTA OD KLINČIĆA

1 žlica mljevenih klinčića

limunov sok

Mljevene klinčiće pomiješati s potrebnom količinom limunovog soka da se dobije pasta. Pastu u debelom sloju staviti na bolni zub.

 

OBLOG OD KELJA

List kelja, kojemu je uklonjeno srednje lisno rebro, razvaljati s pomoću valjka za tijesto. Razvaljani list staviti na bolni obraz te pokriti ručnikom.

 

OBLOG OD HRENA

2-3 žlice naribanog hrena

Svježe naribani hren namazati na komad gaze i kao oblog staviti na bolni obraz. Nakon 5-10 minuta lice dobro isprati vodom. Hren jako nadražuje kožu te ribana kaša ne smije duže ostati na koži.

 

OBLOG OD PERŠINA

1 šaka svježih listova peršina

Svježe listove peršina zgnječiti i kašu staviti na i oko bolnog zuba. Oblog od peršina smiruje čak i jaku zubobolju.

 

KAŠA OD ČEŠNJAKA

1 češanj češnjaka

Češnjak zgnječiti u finu kašu i kašom dobro istrljati meso oko bolnog zuba.

 

OBLOG OD LANA

4-5 žlica sjemena lana

3 dl vode

Zdrobljeno sjeme lana staviti u vrećicu od gaze, preliti vodom i kratko prokuhati. Vrećicu s lanom ocijediti, još vruće staviti na bolni obraz i pokriti ručnikom da se što duže zadrži ljekovita toplina.

Ne propustite