Nevjerovatno jednostavan način da riješite probleme sa PREHLADOM za samo JEDNO VEČE

Porodica i zdravlje
Nevjerovatno jednostavan način da riješite probleme sa PREHLADOM za samo JEDNO VEČE
.

Obzirom da nam se probližava sezona gripa i prehlada tokom hladnijih dana, nije na odmet imati u vidu neke neobične, ali učinkovite metode liječenja.

Jedan od provjerenih načina, koji će zasigurno izazvati sumnju u vama, jeste da preko noći obujete mokre čarape. Dobro ste pročitali-MOKRE čarape.

Ova metoda se također naziva i „zagrijavanje čarapa“ i radi tako što izaziva potpuno prirodnu reakciju organizma da izliječi sve od glavobolje, pa do problema sa spavanjem. Kada mokra čarapa dođe u kontakt sa stopalom, hladnoća pospješuje protok krvi do stopala da bi se ona zagrijala. Ovakva mikrocirkulacija ubrzava protok krvi i donosi hranjive tvari u ovaj dio tijela, dok u isto vrijeme odnosi otrove.

Ovo je poboljšana verzija metode liječenja hladnom vodom. Naime, mnogo je bolja metoda od kupanja cijelog tijela hladnom vodom, gdje je veća površina koju treba zagrijati te se time ubrzava rad srca i dodatno ga opterećuje. 

Postupak je vrlo jednostavan. Naime, prvo ugrijte vaša stopala u toploj vodi, zatim navucite čarape koje ste prethodno nakvasili hladnom vodom. Preko tih čarapa navucite suhe čarape ili navucite kese, kako biste mogli da spavate u krevetu bez da pravite nered. Kada se probudite ujutro sigurno ćete se osjećati mnogo bolje. 

Ne propustite