ŠOK: Procurio govor koji bi kraljica Elizabeta pročitala u slučaju izbijanja Trećeg svjetskog rata!

Kiosk
ŠOK: Procurio govor koji bi kraljica Elizabeta pročitala u slučaju izbijanja Trećeg svjetskog rata!
.

Sjeverna Koreja je prije nekoliko dana ispalila još jednu balističku raketu iznad Japana, samo dvije sedmice nakon objave da su testirali hidrogensku bombu.

Zbog konstantnih prijetnji Sjeverne Koreje, brojni svjetski moćnici razmišljaju o posljedicama u slučaju najgoreg scenarija, a među njima je i britanska kraljica Elizabeta II.

Ovaj njen govor je planiran građanima Velike Britanije u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata, a originalno je napisan 1983. godine, a sada je procurio u javnost:

- Nikada nisam zaboravila tugu niti ponos koji sam osjetila dok smo sestra i ja bile zbijene slušajući inspirišuće riječi moga oca tog fatalnog dana 1939. godine (na početku Drugog svektskog rata).

Nisam ni za trenutak mogla da zamislim da će ova važna i strašna dužnost da padne na moja pleća - rekla je kraljica Elizabeta II i dodala da opasnost sada više prijeti od napretka tehnologije, nego od vojnika i njihovog naoružanja.

- Svi smo svjesni da je opasnost sa kojom se danas suočavamo veća od bilo koje do sada u našoj dugoj istoriji. Nije neprijatelj vojnik sa svojim rafalom, pa čak ni naoružan muškarac koji bdi nad našim gradovima, već moćna (zlo)upotreba tehnologije.

- Moja poruka vama je jednostavna. Pomozite onima koji ne mogu pomoći sebi, dajte utjehu usamljenima i onima bez doma i dozvolite svojoj porodici da se usredsredi na nadu i život i pruži je onima kojima je to potrebno - zaključila je ona prije čuvene fraze "Bog vas sve blagoslovio"!

 

Ne propustite