RADNICI OTKRIVAJU: Redovno koristimo ovaj trik u restoranima brze hrane kako bi vam DALI MANJE POMFRITA
Radnici restorana brze hrane su na druđtvenoj mreži Reddit rijeđili da otkriju trik koji mnohi koriste kako bi gostima dali manje pomfrita.
U pitanju je takozvana tehnika "štipanja" koja gostima krišom daje manje porcije pomfrita.
U iskrenim odgovorima, radnici restorana brze hrane otkrili su da mnogi od njih koriste ovu tehniku kako bi mušterijama davali manje pomfrita.
- Menadžer me je naučio kako da pravilno uštinem kartonsku kutiju u koju sipamo pomfrit da ona izgleda puna, iako nije. Samo jednom mi se desilo da me je mušterija provalila jer je prosula sav pomfrit i ponovo ga vratila u karton i vidjela da nije pun - priča jedan od zaposlenih.
Ali ovo nije najgore, mnogi koji nisu htjeli da koriste ovu tehniku kako bi restoranu uštedjeli novac su smatrani lošim radnicima.