RADNICI OTKRIVAJU: Redovno koristimo ovaj trik u restoranima brze hrane kako bi vam DALI MANJE POMFRITA

Kiosk
RADNICI OTKRIVAJU: Redovno koristimo ovaj trik u restoranima brze hrane kako bi vam DALI MANJE POMFRITA
.

Radnici restorana brze hrane su na druđtvenoj mreži Reddit rijeđili da otkriju trik koji mnohi koriste kako bi gostima dali manje pomfrita. 

U pitanju je takozvana tehnika "štipanja" koja gostima krišom daje manje porcije pomfrita. 

U iskrenim odgovorima, radnici restorana brze hrane otkrili su da mnogi od njih koriste ovu tehniku kako bi mušterijama davali manje pomfrita.

- Menadžer me je naučio kako da pravilno uštinem kartonsku kutiju u koju sipamo pomfrit da ona izgleda puna, iako nije. Samo jednom mi se desilo da me je mušterija provalila jer je prosula sav pomfrit i ponovo ga vratila u karton i vidjela da nije pun - priča jedan od zaposlenih.

Ali ovo nije najgore, mnogi koji nisu htjeli da koriste ovu tehniku kako bi restoranu uštedjeli novac su smatrani lošim radnicima.

 

Ne propustite