Dlanovi 'predviđaju budućnost': MOGU PREDVIDJETI OVU SPOSOBNOST?!

Zanimljivosti
Dlanovi 'predviđaju budućnost': MOGU PREDVIDJETI OVU SPOSOBNOST?!
.

Je li vam duži kažiprst (možemo ga nazvati drugim prstom ili 2P) ili prstenjak (4P)? Relativna duljina kažiprsta i prstenjaka omjer znamenaka ili 2P: 4P. Na primjer, ako je vaš kažiprst 7.4 cm, a prstenjak 7.9 cm, omjer znamenaka je 0.935.

Muškarci obično imaju niži omjer (kod muškaraca je prstenjak tipično duži od kažiprsta) nego žene (prsti su iste dužine kod žena). Omjer se ne mijenja puno s dobi.

Mogu li razlike predvidjeti atletsku sposobnost, i ako da, kako?

Općenito, oni s nižim omjerom, imaju veću vjerojatnost za bolju izvedbu u širokom rasponu sportova i atletike. To je prvi put potkrijepljeno u detaljnoj studiji o profesionalnim igračima fudbala u Engleskoj, prenosi LiveScience.

2001. istraživači John Manning i Rogan Taylor pokazali su da profesionalni fudbaleri imaju niže omjere od oljudi koji nisu profesionalni sportaši, igrači prvog tima imaju niže omjere od rezervi ili igrača reprezentacije mladih, fudbaleri koji su igrali za svoju zemlju imaju niže omjere od onih koji nisu i oni koji su češće igrali u reprezentaciji (više kapa) imali su niže omjere od onih koji su igrali rjeđe.

Iako postoji znatna promjenjivost u različitim aktivnostima, naknadna istraživanja pokazala su da osobe s nižim omjerom imaju tendenciju da budu bolji i u košarci, rukometu, veslanju, slalomskom skijanju, sumo hrvanju, surfanju, plivanju, tenisu, odbojci... Popis je zaista dugačak.

Ne propustite