PORUKA EUROPSKE KOMISIJE: Očekujemo konstruktivan dijalog između Hrvatske i BiH o izgradnji Pelješkog mosta!

Aktuelno
PORUKA EUROPSKE KOMISIJE: Očekujemo konstruktivan dijalog između Hrvatske i BiH o izgradnji Pelješkog mosta!
.

Iz Evropske komisije su poručili kako očekuju da se Republika Hrvatska konsultuje sa Bosnom i Hercegovinom o izgradnji Pelješkog mosta.

“U pripremi i implementaciji projekta finansiranih iz EU oslanjamo se na povjerenje u naše partnere u zemljama članicama da će provesti potrebne konzultacije sa svojim susjednim zemljama”, rekao je glasnogovornik Evropske komisije Johannes Bahrke, piše Večernji list.

On je naveo da je za komisiju ključno da Hrvatska i BiH održe dobre susjedske odnose i riješe ovo pitanje konstruktivnim dijalogom.

“Evropska komisija pomno prati razvoj događaja o tom pitanju. Prije nego što je odobrila projekt 7. juna 2017. godine, Komisija je pažljivo analizirala prijavu za evropsko finansiranje projekta Pelješkog mosta koju je predala Hrvatska, i provjerila je da su svi preduslovi i proceduralni koraci u skladu s propisima kohezijske politike”, kazao je Bahrke.

Iz Evropske komisije signaliziraju da im je i dalje ključno da se niko u BiH ne protivi gradnji Pelješkog mosta, iako je jednako tako svima jasno da već donesenu odluku o sufinansiranju ne mogu tako lako poništiti.

20150717180725-315999

Ne propustite