PRAVITE ROŠTILJ? Ovi umaci su idealni za tu priliku!
Mnogi ljubitelji smatraju da je ćevape najbolje jesti same i u malo natopljenoj lepinji ili somunu.
Ipak, ako imate malo vremena i strpljenja bacite se na pripremu ovih umaka bez kojih teško da može proći koje roštiljanje.
Ajvar
S ajvarom nema žurbe. Ako želite da bude zaista dobar, pripremite se na nekoliko sati biranja najmesnatijih crvenih roga, zatim pečenja, guljenja, micanja sjemenki i za kraj višesatno miješanje dok ne dobijete izluđujuće mirisnu kremu, ali vjerujte vrijedi svake uložene minute.
Senf
Dosta je senfa umjetno žute boje bez okusa! Napravite domaći i to na najjednostavniji mogući način. Pribavite kvalitetne sjemenke i prah gorušice, a ostalo je mačji kašalj. Ovog senfa ćete željeti napraviti zalihu!
Majoneza
S majonezom nema brojanja kalorija zato slijedite recept, jer da doista ide toliko ulja. Za mali pomak i pikantniji ukus možete dodati malo gorgonzole.
Tzatziki umak
Ovaj grčki umak je idealan za velika druženja, pogotova ona uz konkretniji komad mesa.
Domaći kečap
Dobro je uvijek imati nekoliko flašica pasiranog paradajza , a dodatkom drugih aroma dobiva se odličan začin kao dodatak drugim jelima ili kao samostalni umak koji se može jesti u mnogim kombinacijama.