PRAVITE ROŠTILJ? Ovi umaci su idealni za tu priliku!
Mnogi ljubitelji smatraju da je ćevape najbolje jesti same i u malo natopljenoj lepinji ili somunu.
Ipak, ako imate malo vremena i strpljenja bacite se na pripremu ovih umaka bez kojih teško da može proći koje roštiljanje.
Ajvar
S ajvarom nema žurbe. Ako želite da bude zaista dobar, pripremite se na nekoliko sati biranja najmesnatijih crvenih roga, zatim pečenja, guljenja, micanja sjemenki i za kraj višesatno miješanje dok ne dobijete izluđujuće mirisnu kremu, ali vjerujte vrijedi svake uložene minute.
![]()
Senf
Dosta je senfa umjetno žute boje bez okusa! Napravite domaći i to na najjednostavniji mogući način. Pribavite kvalitetne sjemenke i prah gorušice, a ostalo je mačji kašalj. Ovog senfa ćete željeti napraviti zalihu!
Majoneza
S majonezom nema brojanja kalorija zato slijedite recept, jer da doista ide toliko ulja. Za mali pomak i pikantniji ukus možete dodati malo gorgonzole.
![]()
Tzatziki umak
Ovaj grčki umak je idealan za velika druženja, pogotova ona uz konkretniji komad mesa.
Domaći kečap
Dobro je uvijek imati nekoliko flašica pasiranog paradajza , a dodatkom drugih aroma dobiva se odličan začin kao dodatak drugim jelima ili kao samostalni umak koji se može jesti u mnogim kombinacijama.
![]()