Saznanja o piramidama koja vladajuća elita ne želi da znate!

Magazin
Saznanja o piramidama koja vladajuća elita ne želi da znate!
Nekoliko naučnika vjeruje da je prava istina o piramidama skrivena od nas!

Nekoliko naučnika vjeruje da je prava istina o piramidama skrivena od nas!

Sve što smo učili u školi o piramidama pogrešno. Nijedna mumija nije pronađena u tim piramidama, prema navodima ovih naučnika. Oni vjeruju da je pravu istinu  sakrila vladajuća elita.

Graham Hancock, Robert Bauval i Nassim Haramein predstavili su svoja saznanja kojima potvrđuju svoje navode.  

Hancock je objasnio kako egiptolozi tvrde da su piramide izgradili oko godine 2500 prije Krista, ali njegovo istraživanje pokazuje da su one mogle nastati i prije 12.000 godina, piše dnevno.hr.

No, ljudi i dalje traže odgovore na pitanja. Ko je sagradio te piramide? Možda su tvorci bili s druge planete, a usklađenost sa zvijezdama daje naznake o tome kako bi se mogli i vratiti?

Podsjetimo, pojedine piramide se smatraju najpoznatijim i najstarijim građevinama čovječanstva. Najveća i vjerojatno najpoznatija piramida je Keopsova piramida, faraona Keopsa koji je vladao oko 2558. pr. Kr. – 2532. pr. Kr. Blizu nje je Velika sfinga, te Kefrenova piramida. Treća i ujedno najmanja je Mikerenova piramda.

Pretpostavlja se kako su piramide građene između oko 2620. pr. Kr. – 2500. pr. Kr. na oko 1000 puta na 2000 m širokim visoravanu od vapnenca. S izgradnjom piramida istodobno su nastali hramovi, nekropola i naselje za radnike. 

Zanimljivost je i da u doba izgradnje piramida Egipćani nisu još poznavali točak. Smatra se, da su služile za zbrinjavanje balzamiranih posmrtnih ostataka faraonovih mumija koje su se skrivale duboko u unutrašnjosti za njihov zagrobni život.

Pojedini mediji su objavili informacije kako su se ‘bogovi’ kojima su se klanjali stanovnici „kolijevke civilizacije”, Mezopotamije, zapravo ”drevni astronauti”, koji su na Zemlju doputovali s planeta Nibiru kako bi uzeli zalihe zlata i drugih ruda te ih odnijeli na svoju planetu.

U knjizi ‘Poruka Sfinge: Potraga za skrivenim nasljedstvom čovječanstva’ Graham Hancock objašnjava kako egiptolozi tvrde da su piramide izgradili 2500 godine prije Krista. Hancock  u svojem istraživanju otkriva duboke erozije uzoraka na strane Sfinge koje su uzrokovane  milenijskim teškim kišama. Naime, posljednji put kad su u Egiptu viđene ovakve vrste oštećenja na građevini bilo je na kraju posljednjeg ledenog doba, oko 10,000-9,000 prije Krista. Hancock navodi kako je očito da je Sfinga starija od 12.000 godina (u odnosu na ono što smo učili – 4500 godine).

Ne propustite