DO KRAJA ŽIVOTA BIO JE ZALJUBLJEN U SVOJU MIRU: Divnim riječima je opisivao šta osjeća prema njoj...

Nostalgicno
DO KRAJA ŽIVOTA BIO JE ZALJUBLJEN U SVOJU MIRU: Divnim riječima je opisivao šta osjeća prema njoj...
.

A tek kako je ona govorila o njemu... 
Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8.9.2017.godine u 81. godini, uvijek je govorio da mu je supruga Mira najveća podrška i da je još zaljubljen u nju.

- Pa, zar ljubav nije neophodna za trajanje. I trajat će! - rekao je jednom prilikom, na šta je njegova supruga dodala:

- Ljubiša nema kriterijum pa zato tako... - a ovu njenu izjavu prekinuo je glasan smeh njenog dragog.
- Ovo je ona!

- Šalu na stranu, Ljubiša zaista nema kriterijum! - nastavila je Mira, osmehujući se. - Bila sam veoma mlada kada sam ga upoznala. U kasnijim godinama čovjek mnogo teže ostvari neku vezu, jer racio uvijek nadvlada emocije. Tako da je naša ljubav rezultat moje mladosti i neiskustva (smijeh).

 

Na pitanje šta joj se sviđalo kod Ljubiše tada, a šta joj se sviđa sada, Mira je odgovorila:

- Bio je udaren! Skroz udaren!


- Nisam se opametio. I dan-danas sam udaren! - dodao je slavni glumac. - Kad god kažem Miri o čemu sanjam i šta planiram, ona odgovara: „Pa ti nisi normalan“.

- Znate li zašto kažem da nije normalan? On mašta o stvarima koje su irealne. Želi da snimi jedno kapitalno filmsko djelo, a to podrazumjeva ogromnu materijalnu podlogu i natčovječanski napor. Ja, naravno, ne sumnjam u njegov kreativni rad, ali tačka o koju se spotičemo jeste taj prokleti novac, bez kojeg se ništa ne može. Ne možete snimiti 14 epizoda i od toga napraviti tri filma ako nemate materijalnu osnovu. A on se zanosi i dalje priča o tome o čemu sanja. Ja više ni o čemu ne sanjam i samo molim boga da se Ljubiša opameti i da prestane da sanja. Ali to neću doživjeti - zaključila je Mirjana, u jednom razgovoru za Blic, 2011. godine.

Ne propustite