DŽINOVSKA ZMIJA PROGUTALA MAČKU: Zaprepaštena vlasnica otvorila sudoperu i umalo povratila! (VIDEO)

Kiosk
DŽINOVSKA ZMIJA PROGUTALA MAČKU: Zaprepaštena vlasnica otvorila sudoperu i umalo povratila! (VIDEO)
.

Piton dug pet metara u srijedu uvečer dopuzao je u porodičnu kuću u provinciji Pathum Thani, sjeverno od tajlandskog glavnog grada Bangkoka. Prije nego što se neopaženo smjestio ispod kuhinjske sudopere, zmija je u dvorištu zgrabila i progutala mačka, ljubimca 59-godišnje Saovarak Čaroen.

- Ušla sam u kuhinju i vidjela da je ormarić ispod sudopere otvoren. Kad sam mu se približila, ugledala sam zmijski rep. Uplašila sam se i odmah pozvala policiju. Slomila sam se kad su mi rekli da mi je gmaz od pet metara pojeo ljubimca - izjavila je šokirana Saovarak lokalnim medijima.

Kad su dva policajca i troje zaposlenih udruženja za zaštitu životinja došli u njenu kuću, piton se već bio omotao oko sudopere i taman je počeo da vari trogodišnjeg mačka teškog tri kilograma.

Iako ih je bilo pet, muškarci su jedva uspjeli da iznesu zmiju u dvorište, gdje su je natjerali da ispljune nesretnog ljubimca. Nažalost, mačku nije bilo spasa.

- Zakopala sam ga u dvorištu. Jadan moj Bobo, ne mogu da verujem da ga više nema - rekla je neutješna vlasnica, koja ima još dvije mačke.

Policajci su poslije akcije zmiju pustili u divljinu.

Pogledajte video:

Ne propustite