DRAMATIČNO UPOZORENJE GRADONAČELNIKA: Stiže nam NUKLEARNI uragan, neka svi građani što prije odu jer ih nećemo moći spasiti!

Svijet
DRAMATIČNO UPOZORENJE GRADONAČELNIKA: Stiže nam NUKLEARNI uragan, neka svi građani što prije odu jer ih nećemo moći spasiti!
.

Jedna je osoba poginula na Angvili, a dvogodišnje dijete na Barbudi,a najmanje trinaest osoba je poginulo tokom udara uragama irma, javljaju BBC i The Guardian. Francusko ministarstvo za prekomorska područja potvrdilo je kako je poginulo najmanje osam osoba, a dvije su teško povrijeđene na otocima Sveti Martin i Sveti Bartolomej koje je poharao uragan Irma.

 U Portoriku su uslijed uragana Irma preminuli 79-godišnja starica, jedan muškarca i mlada žena. Na zahvaćenim otocima uništena je gotovo kompletna infrastruktura, a materijalna šteta je ogromna. Uragan Irma najjači je uragan ikad zabilježen na Atlantskom okeanu.

Video uragana Irma iz svemira objavila je NASA, dok se jedan istraživački avion zaputio u samo središte uragana i snimio videozapis kako bi prikazao kako je u središtu uragan Razmjeri štete koje je ostavio iza sebe su nevjerovatni.

Phillipe Levine, gradonačelnik Miamija, izjavio je za CNN da je uragan Irma "nuklearni uragan" te kako bi svi stanovnici i posjetitelji tog područja trebali otići. "Ovo je jako ozbiljna, moćna oluja. Ja je zovem nuklearnim uraganom.

Preporučujem i molim sve naše stanovnike i posjetitelje da napuste ovo područje", izjavio je Levine i rekao kako neće ugrožavati živote spasioca kada krene uragan. "Ne želimo junake. Ovdje se ne radi o šteti, važna je evakuacija", poručio je..

Poslije Irme dolaze Jose i Katia. Meteorolozi smatraju da Jose neće pratiti istu putanju kao Irma. Katia se pretvorila u uragan na jugu Meksičkog zaljeva.

 

Ne propustite