Riješite se mirisa kuhanja uz pomoć nekoliko trikova!

Sve za dom
Riješite se mirisa kuhanja uz pomoć nekoliko trikova!
.

Teški i dugotrajni mirisi kuhanja u domu posebno su neugodni tijekom velikih ljetnih vrućina.

No iako ih se ponekad prilično teško riješiti, uvijek postoji neki trik kojime ih možete prevenirati, posve ukloniti ili barem ublažiti.

Prije nego što započnete s prženjem mesa ili ribe, ogulite jabuku i nasjeckajte je na tanke kriške, koje potom, dio po dio, popržite na ulju. Nakon što se ulje dovoljno zagrije, a jabuke poprime lagano smeđkastu boju, bacite ih i na vatru stavite druge - sve dok ne potrošite sve. 

Tek zatim započnite s prženjem mesa. Ovim ćete trikom učinkovito doskočiti teškom i ustajalom mirisu koji se u stanu inače dugo zadržava nakon prženja. 

Također, prelije li vam se iz protvana u pećnici slučajno smjesa za tijesto, prolivenu smjesu pospite solju. Tako ćete spriječiti zagorjeli miris koji kvari ukus jelu.

 Veoma jak miris, koji nije jednostavno neutralizirati, imaju, primjerice, riba i češnjak. Nakon njihove pripreme noževi još dugo mogu zaudarati po ovim namirnicama. To ćete riješiti tako da nož nakon upotrebe operete u hladnoj vodi, a zatim njime prođete kroz plamen vatre. 

Želite li s dlanova odstraniti miris češnjaka, rukama trljajte peršun. Potom operite ruke. Ako je miris još tu, ruke protrljajte s malo kuhinjske soli. 

Kako biste ruke oslobodili neugodnoga mirisa nakon rezanja luka i poriluka, najprije ih operite, a zatim osvježite s malo ružine vodice. 

five-tips-for-a-shiny-clean-kitchen-20150416170520-q75-dx800y-u1r1g0-c

Ne propustite